Ο Νίκος Κοντός απαντά σε δηλώσεις του δημάρχου Άργους – Μυκηνών

Γράφει ο Νίκος Κοντός

δημοτικός σύμβουλος Άργους – Μυκηνών από τη Νέα Κίο

Μετά από όσα ακούσαμε όλο αυτό το διάστημα από τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, για διαφορά θέματα, σοβαρά ή μη, ήρθε η ώρα της αντιπολίτευσης.

Βέβαια μας έκανε την τιμή να μας θυμηθεί και λίγο πριν το Πάσχα. Σε μια συνέντευξη του στο TV SUPER όπου ανέφερε το γεγονός ότι δεν ψηφίσαμε την «Βοήθεια στον Έβρο». Αλλά γι’αυτό θα απαντήσουμε μετά την περιπέτεια που βρισκόμαστε, όταν η πανδημία αφήσει την θέση στην «Κανονικότητα».

Σχετικά με τα rapid test. Δεν γνωρίζω ούτε έχει σημασία η γνώμη μου, αυτά αφορούν τους ειδικούς. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από μας. Ας αφήσουμε τους Γιατρούς μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό των δημοσίων Νοσοκομείο να κάνει την δουλειά τους. Ιδιαίτερα ας ακούσουμε με προσοχή την επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ που έχει την ευθύνη. Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών έχει αναλάβει με χρήματα που διέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών (45.000 ευρώ για τους δημότες, 30.000 για τους Ρομά του Δήμου μας) κάποιες αρμοδιότητες όπως ψεκασμούς, απολυμάνσεις, μέτρα προφύλαξης με γάντια, φόρμες, μάσκες, κά. Καθώς και την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ανέφερε ότι η Αντιπολίτευση από τον καναπέ δεν έδωσε ούτε μια μάσκα. Ως Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης θεώρησα καθήκον υποχρέωση να ψηφίσω θετικά σε όλες τις αποφάσεις που ήρθαν στο Δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τον covid 19. Αυτό έκανε και σύσσωμη η Αντιπολίτευση. Στην αρχή της πανδημίας, στην Νέα Κίο προσκλήθηκα μαζί το συνάδελφο της αντιπολίτευσης Χάρη Νενεκούμη, όπως και όλοι οι τοπικοί Σύμβουλοι από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας για να ενημερωθούμε. Στη συνάντηση αυτή, θέσαμε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής να βοηθήσουμε όπου χρειασθεί. Από τότε δεν μας ενόχλησε κάνεις. Ούτε εμάς αλλά ούτε και τους υπόλοιπους τοπικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Μάλλον η αντιμετώπιση της κατάστασης έγινε προσωπική υπόθεση του Αντιδήμαρχου Γ. Αθανασοπουλου και του Προέδρου Νίκου Σαρηγιάννη. Αυτοί γνωρίζουν γιατί. Μαζί με τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά κανάλια που έδειχναν τα κατορθώματα τους. Να πράττουν τα αυτονόητα.

Όσο για τον καναπέ κύριε Δήμαρχε καλό είναι να ρωτήσετε τους εκπροσώπους σας στην Νέα Κίο. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όπου ράφτηκαν μάσκες, ποιος πλήρωσε μέρος των υλικών, ποια είναι η εθελόντρια που έραβε και ράβει μάσκες τις οποίες μοιράζουν οι συνεργάτες σας επιδεικνύοντας την «προσφορά» τους; Σε ποιες υπηρεσίες και δομές στην αρχή της πανδημίας προμηθεύσαμε μάσκες; Όταν δεν υπήρχαν ή ήταν πανάκριβες.

Αυτά είναι αυτονόητα στην Νέα Κίο. Δεν χρειάζονται ούτε κανάλια, ούτε είναι αξία αναφοράς αυτή την στιγμή. Δεν έχουν πολλή σημασία μπροστά στην ανθρώπινη ζωή και στην προσπάθεια όλων μας και όπως μπορεί ο καθένας μας, να είμαστε αύριο πάλι όλοι μαζί. Να μην λείπει κάνεις!