Παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Σήμερα, μέρα Πανελλαδικής δράσης σε όλους τους χώρους δουλειάς, το σωματείο μας παρενέβη σε δεκάδες χώρους δουλειάς όπως σουπερ μάρκετ και εταιρείες ταχυμεταφορών – κουριερ στο νομό Αργολίδας, προκειμένου να αναδείξει το ζητούμενο… Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ΞΑΝΑ!

Είναι αντιληπτό και από τους ίδιους τους εργαζόμενους ότι ούτε είμαστε «όλοι μαζί», ούτε υπάρχει «εθνική ομοψυχία»! Τα συμφέροντα και οι ανάγκες τους ούτε ταυτίστηκαν αλλά ούτε πρόκειται να ταυτιστούν με  αυτά των εργοδοτών τους. Έχουμε πικρή πρόσφατη εμπειρία που η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει τα χειρότερα σενάρια!

Επίσης καταγελούμε την προσπάθεια φίμωσης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλου και Σκλαβενίτη Ναυπλίου όπου με προκλητικό τρόπο οι προϊστάμενες των καταστημάτων θέλησαν να δείξουν υπερβάλλων ζήλο και αποπειράθηκαν να κατεβάσουν τις αφίσες. Τους λέμε ξεκάθαρα, ότι αυτά τα κόλπα δεν περνάνε, τα σωματεία δεν θα παίρνουν άδεια από την εργοδοσία για να ενημερώνουν τους εργαζόμενους. Η συνδικαλιστική δράση δεν θα μπει στο «γύψο» ότι και να κάνουν!!

Η μόνη διέξοδος για να βγουν οι εργαζόμενοι όρθιοι από την πανδημία και την κρίση, ενάντια στην τρομοκρατία της εργοδοσίας είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.

  • Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης,
  • Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

Συνάδελφοι, δεν ξεχνάμε, η 1Η ΜΑΗ είναι απεργία και έτσι θα τη γιορτάσουμε, με σύνθημα μας ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ, συμμετέχουμε όλοι και όλες στην απεργία, οργανώνουμε την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς και με κινητοποιήσεις που θα τηρούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ «ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ»

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ – ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ([email protected] – 6948823862-/-6932134064)