Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Να μην υποβαθμιστεί το Κ.Υ. Λυγουριού, ενίσχυση της ΠΦΥ με προσωπικό και εξοπλισμό

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου

Η κυβέρνηση αντί να στελεχώσει τα Κέντρα Υγείας ώστε να μπορέσουν να τεθούν σε 24ωρη λειτουργία για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία κ να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής χωρίς να χρειάζεται να διανύουν χιλιόμετρα ακόμα κ για μια απλή συνταγογράφηση,  πετσοκόβει και τις ελάχιστες υπηρεσίες που προσφέρουν από τη χρόνια υποβάθμιση τους. Περίσσεψαν τα χειροκροτήματα από κυβερνητικούς εκπροσώπους και τουβουλευτή της ΝΔ της Αργολίδας για τη δήθεν ενίσχυση του ΚΥ Κρανιδίου με 10 υγειονομικούς(6 γιατρούς κ 4 νοσηλευτές), καθώς καλούνμε εντολή της ΥΠΕ, 2 γιατρούς από το ΚΥ Λυγουριού να στελεχώσουν το ΚΥ Κρανιδίου!

Επιπλέον αντί να ενισχύσουν με μόνιμο ιατρικό κ νοσηλευτικό προσωπικό τα ήδη υποβαθμισμένα ΚΥ των δήμων Επιδαύρου κ Ερμιονίδας,ρίχνουν τις ευθύνες σε άλλουςγιατρούς όπως των Σπετσών, που λένε ότι αρνούνται να μεταφερθούν κ αυτοί στο ΚΥ Κρανιδίου για παραπέρα ενίσχυση.  Μήπως έχουν σκοπό να κλείσουν κ τα δυο νοσοκομεία του νόμουκ να μεταφέρουν κ τους ελάχιστους γιατρούς τους για να ενισχύσουν-μπαλώσουν,τον κατά τα άλλα έτοιμο κρατικό μηχανισμό;; Οι ελλείψεις είναι χρόνιες και έχουν μεγάλη ευθύνη όλοι αυτοί που συνειδητά υποβάθμιζαν της δημόσιες υποδομές προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση!

Το ζήτημα της κάλυψης των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό το έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Επιδαύρου αλλά η δημοτική αρχή δεν μπήκε καν στον κόπο να μας απαντήσει, ούτε κουβέντα βέβαια για να το συζητήσει το συμβούλιο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί τώρα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με μόνιμο προσωπικό, με υποδομές και εξοπλισμό για να μπορέσει να επιτελέσει τον κρίσιμο ρόλο της και τώρα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά από αυτήν! Η ΠΦΥ έχει το σημαντικότερο ρόλο στην πρόληψη και στην παρακολούθηση της Υγείας του πληθυσμού αλλά και στην αξιολόγηση ασθενών που δε χρειάζονται νοσηλεία. Πως αλλιώς θα αξιολογηθούν ασθενείς με ήπια συμπτώματα σχετιζόμενα με λοίμωξη αναπνευστικού, με δεδομένη την οδηγία του ΕΟΔΥ να επικοινωνήσουν με τον οικογενειακό τους γιατρό, που πρακτικά δεν υπάρχει; Πως θα έχουν τη συστηματική παρακολούθηση που απαιτείται οι ηλικιωμένοι, οι χρονίως πάσχοντες με σοβαρά νοσήματα, την ώρα μάλιστα που τα τακτικά ιατρεία των νοσοκομείων έχουν ανασταλεί;

Η κυβέρνηση να σταματήσει τα κούφια λόγια και την υποκρισία. Δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται η Υγεία του λαού ως κόστος. Να λάβει άμεσα μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας σε όλα τα επίπεδα.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια