spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για την κατάσταση στην Ερμιονίδα

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ανακοίνωση από το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αργολίδας

Σχετικά με τα κρούσματα COVID-19 που παρατηρήθηκαν κατά τον έλεγχο της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στο Ξενοδοχείο “ΓΑΛΑΞΙΑΣ” στο Πορτοχέλι, – και για τις οποίες είχαμε επανειλημμένα προειδοποιήσει την ανάγκη ελέγχου από αρκετό καιρό πριν – έχουμε να προτείνουμε τα εξής:

1. Την εγκατάσταση Κινητής Ομάδας Μονάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) στο Κρανίδι, με πλήρες εκπαιδευμένο προσωπικό και σε διασύνδεση με τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

2. Τον έλεγχο με Τεστ – ανεξάρτητα από τα μέτρα που έχουν παρθεί – της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου από τη παραπάνω Ομάδα.

3. Την ενίσχυση των δομών Υγείας – δηλαδή των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων Αργους και Ναυπλίου και των Κέντρων Υγείας Αργους, Ναυπλίου, Κρανιδίου και Λυγουριού – άμεσα με νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς. Για να σταματήσει η “αιμορραγία” ιατρικού προσωπικού – κυρίως προς τις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες (Αργους και Ναυπλίου) – των γιατρών των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

4. Να γίνουν προληπτικά Τεστ στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες της περιοχής, όπως οι Φυλακές Τίρυνθας και οι καταυλισμοί των Ρομά, για να μην έχουμε επανάληψη με το χειρότερο τρόπο του φαινομένου της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων.

spot_img