Δικηγόροι και μηχανικοί εναντίον του μέτζη. Ο ΠΙΣ λοιμώχθηκε… (γράφει ο Δημ. Βαρνάβας)

Γράφει ο Δημήτρης Βαρνάβας

Μέλος στο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με μια οξύτατη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (κλικ εδώ), στρέφεται κατά του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση για δηλώσεις του που αφορούσαν στα περίφημα voucher τηλεκατάρτισης των επιστημόνων.

Ο θεσμικός φορέας των δικηγόρων εκτιμά πως «ένας ολόκληρος χώρος επιστημόνων ευτελίζεται μέσα από αυτή τη μοναδική επιλογή που του κατέλειπε η Κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την βιοποριστική ανάγκη του για επιβίωση».

Οι δικηγόροι εκτιμούν πως στον τραγέλαφο που βιώνουμε είναι απόλυτα επιβεβλημένη λύση η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ στους επιστήμονες/ελεύθερους επαγγελματίες.

Η ίδια αντίδραση εκφράζεται και από πολιτικούς μηχανικούς, που θεωρούν εξευτελισμό την κατάρτιση από τα ΚΕΚ του «μέτζη νεούκτη» και  ζητούν την άμεση καταβολή των 800€.

 

Στον αντίποδα βρίσκεται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Αρχικά ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Αθ. Εξαδάκτυλος αποπειράθηκε να εκμαιεύσει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε ο ΠΙΣ να παίρνει μίζα για κάθε καταρτιζόμενο που θα προωθούσε στα ΚΕΚ (κλικ εδώ). Υπήρξε σφοδρότατη αντίδραση από την πλειοψηφία του ΔΣ και αναγκάστηκε να αποσύρει την επονείδιστη πρόταση (εδώ).

Τώρα η ηγεσία του ΠΙΣ, αντί να συντονιστεί με τους θεσμικούς φορείς των δικηγόρων, μηχανικών και άλλων επιστημόνων, σιωπά και δέχεται αδιαμαρτύρητα τις μομφές Βρούτση εναντίον των επιστημόνων. Απεναντίας, ο κ. Εξαδάκτυλος εκτοξεύει απειλές για μηνύσεις εναντίον των μελών του ΔΣ που κατήγγειλαν την απαράδεκτη συμπεριφορά του!

Αυτό είναι το αναστάσιμο «μήνυμα αγάπης» εκείνων που, πέρσι τέτοια εποχή, διέσυραν τον ιατρικό κλάδο διαπράττοντας πρωτοφανή νοθεία στις εκλογές και απαγωγή του εκλογικού υλικού…

Εύχομαι χρόνια πολλά.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια