Νεκρή 39χρονη που διέμενε στο ξενοδοχείο των μεταναστών στο Πορτοχέλι

Πέθανε τη νύχτα της Ανάστασης, στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” στο Πορτοχέλι, όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, 39χρονη από το Κονγκό, σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου.

Η σορός της έχει μεταφερθεί για νεκροψία. Πιθανόν ο θάνατος (ο οποίος σύμφωνα με τον δήμαρχο ήταν αιφνίδιος) να μην έχει σχέση με τον κορονοϊό, ωστόσο πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε θετική στο Covid -19, εργαζόμενη στο ξενοδοχείο.

Ο κ. Γεωργόπουλος, με ανάρτηση στο facebook, αναφέρει πως από τον ΕΟΔΥ έως τώρα δεν υπάρχει η κατάλληλη ανταπόκριση και ενημέρωση:

“Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Δυστυχώς, θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι τη νύχτα πέθανε αιφνίδια μία γυναίκα από τους μετανάστες που διαμένουν στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”. Ήταν 39 ετών και καταγόταν από το Κογκό.

Η σορός της θα μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή σε νεκροτομείο,οπότε και θα γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου της.

Θα πρέπει, επίσης, να σας ενημερώσω ότι, μέχρι τώρα, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση σε θέματα και προβλήματα που αναδείξαμε στις 3 και 7 Απριλίου 2020 με δύο έγγραφά μας προς όλες τις αρμόδιες Αρχές. Αυτά τα έγγραφα έχουν δημοσιοποιηθεί.

Καμία, σχεδόν, ανταπόκριση δεν υπήρξε ούτε 10 μέρες αργότερα όταν προέκυψε το θέμα της ύπαρξης δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Δήμο μας, εκ των οποίων το ένα είχε εργασιακή σχέση με το εν λόγω ξενοδοχείο.

Εξακολουθούν να μην ενημερώνουν τη Δημοτική Αρχή οι υπεύθυνοι, αλλά και να μην προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος.

Εξαίρεση αποτελεί η Διοικήτρια του Γ. Ν Άργους, η οποία φροντίζει κάθε φορά που συμβαίνει κάτι να ενημερώνει τη Δημοτική Αρχή.

Καμία επίσημη ενημέρωση, επίσης, δεν έχει και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Από πλευράς μας θα ζητήσουμε και πάλι, εντός της ημέρας, άμεσες ενέργειες από ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία, καθόσον, πέρα των μεταναστών, πέραν του συνόλου των δημοτών μας, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου.

Με αυτούς, τουλάχιστον, κατά προτεραιότητα θα έπρεπε, εδώ και τρεις μέρες, να είχε ασχοληθεί ο ΕΟΔΥ”.