Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν τα “δωρεάν” τάμπλετ του Δήμου Ναυπλιέων

Πρόσφατα ο Δήμος Ναυπλιέων εξέδωσε ανακοίνωση για «δωρεάν» τάμπλετ και δεδομένα πρόσβασης στο ίντερνετ στους μαθητές που εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης πολλών οικογενειών δεν μπορούν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και σε πανελλήνιο επίπεδο, καθώς δημοσιεύτηκε σε ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας.

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος ξέχασε να αναφέρει μια σημαντική …λεπτομέρεια (τα …ψιλά γράμματα): Τα τάμπλετ θα πρέπει να επιστραφούν στα σχολεία μετά το τέλος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Αυτό αναφέρουν εκ των υστέρων τα e-mail των διευθυντών των σχολείων προς τους γονείς των μαθητών οι οποίοι περίμεναν ότι τα παιδιά τους θα κρατήσουν τα τάμπλετ και στη συνέχεια.

Το e-mail από τους διευθυντές:

Πλέον, κάποιοι από τους γονείς δεν πρόκειται να ζητήσουν τη …”δωρεάν προσφορά τάμπλετ”  καθώς γνωρίζουν πως εάν τα χάσουν ή πάθουν κάποια βλάβη, θα πρέπει να τα πληρώσουν από την τσέπη τους.

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση του Δήμου (η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του) και η οποία δεν αναφέρει πουθενά το δανεισμό αλλά μιλά για δωρεάν προμήθεια:

Δωρεάν TABLET και δεδομένα προσφέρει ο Δήμος Ναυπλιέων στους μαθητές

Με δωρεάν tablet και πρόσβαση στο διαδίκτυο προμηθεύει ο Δήμος μας τους μαθητές για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ζούμε πλέον όλοι μας σε διαφορετικούς ρυθμούς, η εκπαιδευτική μας κοινότητα καλείται να εργάζεται διαδικτυακά και μόνο.

Έχοντας, όμως, πλήρη επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης πολλών οικογενειών και την αδυναμία μαθητών όλων των βαθμίδων να παρακολουθήσουν, γιατί δεν έχουν στη διάθεσή τους τα ανάλογα μέσα, ο Δήμος Ναυπλιέων και συγκεκριμένα οι σχολικές επιτροπές του Δήμου δίνουν τη δυνατότητα προμήθειας tablet και αγοράς δεδομένων.

Η διαδικασία θα εξελιχθεί μετά από συνεννόηση των διευθυντών των σχολείων, οι οποίοι θα κρίνουν και θα υποδείξουν τον απαραίτητο αριθμό προμήθειας υλικού, με τις σχολικές επιτροπές.

Στεκόμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά και στα σχολεία μας και εκτελούμε κάθε χρέος που απαιτεί η ζωή τους

Μένουμε σπίτι και κάνουν μάθημα όλα τα παιδιά μας!

1 σχόλιο