Κοινωνία

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αργολίδα

Σε νέα ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και χωρίς να δίνει λεπτομέρειες, αναφέρει πως στην Αργολίδα υπάρχουν 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και από ένα στους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Αρχικά έκανε λόγο για τρία κρούσματα στην Αργολίδα.

Η νέα ανακοίνωση αναφέρει:

Συνολικά 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης της συντονιστικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και με τη συμμετοχή -μέσω τηλεδιάσκεψης- αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, ειδικότερα, διαπιστώθηκαν 2 θετικές περιπτώσεις κορωνοϊού στην Αργολίδα και από μία σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Οσον αφορά τα μέτρα και την οργάνωση της Περιφέρειας για τη συνδρομή των δομών υγείας και άλλων φορέων του δημοσίου, ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή να προχωρεί η αγορά των υλικών που ζητούνται, παρατηρώντας ωστόσο ότι για ορισμένα από αυτά υπάρχει δυσκολία να εξευρεθούν λόγω της αυξημένης ζήτησης που έχει επιφέρει η πανδημία. Εξ άλλου, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προμήθεια από την Περιφέρεια isobox τα οποία στη συνέχεια προωθούνται προς τα Κέντρα Υγείας, σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες.

Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα διενεργούνται απολυμάνσεις, τόσο στους χώρους των υπηρεσιών της Περιφέρειας -στην έδρα και τις Π.Ε.- όσο και σε χώρους φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε ανταπόκριση σχετικών αιτημάτων που έχουν διατυπωθεί.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

7 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

7 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: H βύθιση του βρετανικού κρουαζιερόπλοιου «Λουζιτάνια», οι ιδρυτές και…

1 ώρα πριν

Ο εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Πέτρου στο Άργος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου, μητροπολιτών και του συνόλου των κλήρου…

4 ώρες πριν

Κάποιες από τις γιορτές των επόμενων ημερών στην περιοχή του Άργους (από τη Δώρα Ν. Αντωνοπούλου)

Κάποιες από τις γιορτές των επόμενων ημερών στην περιοχή του Άργους Γράφει η Δώρα Ν. Αντωνοπούλου…

8 ώρες πριν

Ο …πρωτάρης Παναργειακός – Iστορικές στιγμές των «Λύκων»

Ο ...πρωτάρης Παναργειακός - Iστορικές στιγμές των «Λύκων» (έρευνα του Κυριάκου Παναγιωτόπουλου) Μια ιδιαίτερα αξιόλογη…

14 ώρες πριν

Κηδεία Κωνσταντίνου Σχοινοχωρίτη

Κηδεία Κωνσταντίνου Σχοινοχωρίτη Τον αγαπημένο μας μπαμπά, παππού, προ-παππού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ του Δημητρίου, ετών 90,…

14 ώρες πριν

6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

6 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Η σφαγή των προξένων στη Θεσσαλονίκη, συγκρούσεις κατά τη…

1 ημέρα πριν