Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Η παρουσίαση δύο βιβλίων του Νώντα Σκοπετέα στον “Δαναό”

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 8 Μαρτίου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συλλόγου Αργείων “Ο Δαναός”, έγινε η παρουσίαση των βιβλίων του νομικού, συγγραφέα και παραγωγού του εκκλησιαστικού ραδιοφώνου Νώντα Σκοπετέα ”Δάκρυ στο Εγώ” και “Πόσα χωράνε σε ένα Αμήν”.

Με τον συγγραφέα συνομίλησαν για τα βιβλία οι φιλόλογοι Γεώργιος Χουντάλας και Γεώργιος Τασσιάς ενώ διαβάστηκαν και σχετικά αποσπάσματα από κείμενα που αφιερώθηκαν σε σημαντικές μορφές της Ορθοδοξίας στην Αργολίδα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο νεοϊδρυθείς στην Αργολίδα Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως αποδίδοντας σύγχρονους εκκλησιαστικούς ύμνους με τη χορωδία “Πατριαρχικό αναλόγιο Δημοσθένης Παϊκόπουλος”.

 

Βιογραφικό

Ὁ Νώντας Σκοπετέας γεννήθηκε  στην Ἀθήνα τo 1975 με καταγωγή από την Μεσσηνιακή Μάνη. Σπούδασε και έλαβε πτυχίο απο το  τμήμα  της  Νομικής Σχολής τοῦ  Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης   καἰ μεταπτυχιακό τίτλο απο το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Άσκησε την δικηγορία για 7 έτη ως την είσοδό του  στο Δημόσιο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον διοικητικό τομέα της οποίας έως σήμερα υπηρετεί.

Πραγματοποίησε  ἐπι  σειρὰ  ετών  σπουδές  Μουσικής  στο  Ἑλληνικό  Ὠδείο Ἀθηνών. Παράλληλα ἀσχολήθηκε μὲ την παραγωγὴ ραδιοφωνικών ἐκπομπών (δημοσιογραφικών-μουσικών), σε Σταθμούς τῶν Ἀθηνών και της Ἐπαρχίας, καθὼς και με την μουσική (συναυλίες -μουσικὲς παραστάσεις -πρωτότυπη μουσικὴ γιὰ θέατρο).

Ἀπο το 2009 ξεκίνησε την ἐνασχόλησή του με το Ἐκκλησιαστικὸ Ραδιόφωνο καὶ την ἐκπομπὴ με τίτλο: «Ἐν τῷ Φωτί Σου ὀψόμεθα  Φῶς»,  ἡ  ὁποία  έως  και  σήμερα μεταδίδεται,  σε  τακτικὴ ἑβδομαδιαία βάση, στὰ προγράμματα 23 ραδιοφωνικῶν σταθμῶν Ἱερῶν  Μητροπόλεων  της  Ἑλλάδας,  καθὼς  καὶ  διαδικτυακῶν σταθμῶν.

Παράλληλα  δημιουργήθηκε  καὶ  ὁ  ὁμότιτλος  τῆς ἐκπομπῆς διαδικτυακὸς χώρος  του ὁποίου είναι διαχειριστὴς καὶ όπου σε τακτικὴ βάση, δημοσιεύονται σὺν τοις άλλοις καὶ ἐκτενή ἀποσπάσματα τῶν γραπτών του (Χριστιανικὰ Ὀρθόδοξα, γιὰ μεγάλους καὶ παιδικά, καθὼς καὶ Ἁγιορείτικα Ἡμερολόγια – Ὁδοιπορικά).

Τα βιβλία του με τίτλο: “Δάκρυ στο Εγώ” και “Πόσα χωράνε σε ένα Αμήν”κυκλοφορούν σε όλα τα Χριστιανικά Ορθόδοξα βιβλιοπωλεία από την Ιεραποστολική Ορθόδοξη Χριστιανική Συναλληλία : Πρόμαχος Ορθοδοξίας . Τα έσοδα όλων των εκδόσεων στην “σκιά” του Προμάχου Ορθοδοξίας , διατίθενται αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου για την δωρεάν διάδοση εντύπων προσευχών και κυρίως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου καρδιά Χριστιανική Ορθόδοξη χτυπά …

Ὁμιλεί περιοδικὰ σε πνευματικὲς συναθροίσεις Ἱερῶν Ναῶν, Ἱερῶν Μονῶν καὶ Συλλόγων τῆς χώρας, καθὼς και σε Ὀρθόδοξα δρώμενα Ἐκκλησιαστικῆς ἐπικαιρότητας. Τὰ τελευταῖα  10 ἔτη, διακονεί ανελλιπώς ως δεξιὸς Ἱεροψάλτης στην Ιστορικὴ Παναγία Κατακεκκρυμμένη (Πορτοκαλούσα) του Ἄργους.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.