Ηλεκτρονικά τιμολόγια, βιβλία και online ταμειακές μηχανές με την εφορία

Πυρετωδώς εργάζονται τα στελέχη της ΑΑΔΕ για την υλοποίηση του τρίπτυχου εγχειρήματος (ηλεκτρονικά βιβλία (myData), ηλεκτρονική τιμολόγηση, οnline ταμειακές μηχανές) που έχει γίνει νόμος του κράτους (βλ. σχ. άρθρα 30 και 45 του Ν. 4646/12.12.2019), καθώς η προσπάθεια και το στοίχημα της ΑΑΔΕ και προσωπικά του Γιώργου Πιτσιλή έχουν τύχει της αμέριστης στήριξης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Οι φορείς της αγοράς έχουν πει «ναι». Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη σύσκεψη με συναρμόδιους φορείς και επιμελητήρια, το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑ∆Ε έθεσαν σαφή στόχο για υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, καθώς και της ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίων, μέσα στο 2020 πιλοτικά.

Είχε προηγηθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2019, συνάντησή τους με τον διοικητή Γιώργο Πιτσιλή, για τον σχεδιασμό σχετικά με την online διασύνδεση των φορολογικών μηχανισμών με το taxis και την πλατφόρμα ηλεκτρονικών βιβλίων, myDATA. (βλ. το σχ. δελτίο Τύπου με δηλώσεις των κ. προέδρων της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κων. Μίχαλου, της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα, της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά και του ΟΕΕ Κων. Κόλλια).

Εκεί ο διοικητής μίλησε για όλο το πλάνο της ψηφιακής στρατηγικής και για τον οδικό χάρτη της ψηφιοποίησης των λογιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει τα τρία πιο πάνω μέρη. Ως γνωστόν, μία μέρα νωρίτερα το όλο εγχείρημα θα λάβει τη θεσμοθέτηση από τον νομοθέτη με τον Ν. 4646/12.12.2019.

Πρώτο βήμα για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια
Ηδη το πρώτο βήμα για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια στην αγορά κάνει το υπουργείο Οικονομικών με τη δημοσίευση δύο σχετικών αποφάσεων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης που υπέγραψε ο υφυπουργός κ. Απ. Βεσυρόπουλος. Με την απόφαση Α.1017/27.01.2020 καθορίζεται η μορφή του πρότυπου έκδοσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου που χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων, εκτός των συναλλαγών που διενεργούνται στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων.
Με την απόφαση Α.1035/ 18.02.2020 ορίζονται οι διαδικασίες πιστοποίησης των παρόχων έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων και προβλέπεται η συγκρότηση ειδικής επιτροπής στην ΑΑΔΕ για τον έλεγχο.
Με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια η ΑΑΔΕ θα είναι σε θέση να γνωρίζει, όπως και με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, κάθε κίνηση στην αγορά «μπλοκάροντας» φαινόμενα έκδοσης πλαστών τιμολογίων.

Παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο είναι ανοικτό στη συζήτηση για παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες αλλαγές εξοπλισμού, καθώς η συντριπτική πλειονότητα κατόχων παρωχημένου εξοπλισμού είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να υιοθετήσουν το μέτρο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. (βλ. σχ. πρόσφατη ανάρτηση από την παράταξη στο ΟΕΕ Προοδευτικοί Οικονομολόγοι)

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την CostControl που φιλοδοξεί να αλλάξει την αγορά στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και είναι σημαντικό να γνωρίζει κάθε ελεύθερος επαγγελματίας.

 

CostControl

Μια ολοκληρωμένη λύση στην ελληνική αγορά των cloud εφαρμογών ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Αρχικά, το περιβάλλον της εφαρμογής είναι πολύ φιλικό και καλαίσθητο με εμφάνιση μοντέρνου application και ευκολονόητου μενού. Είναι κατάλληλη για ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η παραμετροποίηση των παραστατικών και των λειτουργιών της εφαρμογής σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη και του οργανισμού είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Διαθέτει διαχείριση πολλαπλών χρηστών, templates με χρωματικές παραλλαγές και λειτουργία αυτόματης έκδοσης επαναλαμβανόμενων παραστατικών.

Σημαντική λειτουργία της εφαρμογής είναι το online billing, η δυνατότητα να δέχεται ο επαγγελματίας πληρωμές για τα παραστατικά που έστειλε ηλεκτρονικά στους πελάτες του. Η εφαρμογή διαθέτει και παρόχους online πληρωμών.

Επιπλέον features είναι τα αναλυτικά reports σχετικά με πωλήσεις και την ταμειακή ρευστότητα που δίνουν πλήρη εικόνα των επιδόσεων της εταιρείας.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και παρουσίαση της εφαρμογής και των δυνατοτήτων της μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Καραντζούλη Αλέξανδρο στο τηλέφωνο 2751061300 ή στο costcontrol.gr[@]gmail.com ή στην ιστοσελίδα costcontrol.gr ή να επισκεφτείτε το γραφείο στην Καποδιστρίου 21, στο Άργος καθημερινές 09:00πμ-05:00μμ.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Η προκήρυξη για 6 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Άργους

Ανακοίνωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Σας ανακοινώνουμε ότι προκηρύχθηκαν έξι (6) θέσεις ειδικευμένων Ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία στο Γενικό Νοσοκομείο...

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Πυργιώτικα

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Δευτέρας 15 Αυγούστου, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στα Πυργιώτικα Αργολίδας είναι οριοθετημένη. Η...

Συγκέντρωση υπογραφών για να δημιουργηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Άργος

Συγκέντρωση υπογραφών έχει ξεκινήσει στο ίντερνετ με αίτημα να δημιουργηθεί στην πόλη του Άργους "Σπιτάκι Ανακύκλωσης" με ανταποδοτικό χαρακτήρα.  Η συλλογή υπογραφών γίνεται στην ηλεκτρονική...

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στα Πυργιώτικα Ναυπλίου • Φωτιά και στα Λευκάκια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή των Πυργιιώτικων του Δήμου Ναυπλιέων  λίγο πριν της 2.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Αυγούστου. Η εστία της φωτιάς...

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου Ερμιονίδας για το θάνατο του Χρήστου Μπαλαμπάνη

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ερμιονίδας,...

Η προκήρυξη για 6 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Άργους

Ανακοίνωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Σας...

Ευρωπαϊκό Στίβου: Χρυσό μετάλλιο η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην! Στo...

Μια όμορφη ρεμπέτικη βραδιά στο Ναύπλιο…

Ήταν μια μαγική μουσική βραδιά, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου,...

Τρεις συλλήψεις τον Δεκαπενταύγουστο σε χωριά του Ναυπλίου για κατοχή κάνναβης

  Συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου, σε κοινότητα...

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας και αφρικανική σκόνη

Έρχεται κύμα υψηλών θερμοκρασιών έως 41-42 βαθμούς Κελσίου σε...

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Η φράση «Καλή Παναγιά» δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά

Στην ευχή «Καλή Παναγιά» αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και...

Προτείνουμε...