Σκληροί χαρακτηρισμοί κατά Περράκη από γονείς του Μουσικού Σχολείου – Τι τους απάντησε…

Με ανακοίνωση, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, επιτίθεται κατά του Ναυπλιώτη πολίτη και μέλους του Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ Μάνου Περράκη για ανοιχτή επιστολή που είχε στείλει προς την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη.

Ο Μ. Περράκης είχε αναφερθεί στην εμφάνιση της χορωδίας του σχολείου στην πρόσφατη εκδήλωση με τη Γιάννα Αγγελοπούλου στο Βουλευτικό Ναυπλίου.

Όπως έγραφε: “…για την εκδήλωση στο Βουλευτικό με την παρουσία της κυρίας Αγγελοπούλου, η απουσία της Χορωδίας, προφανώς γιατί απουσίαζε ο μαέστρος με τη Φιλαρμονική στην Κέρκυρα, (το μάθαμε από το Facebook) δεν δικαιολογεί την αντικατάσταση με το Μουσικό Σχολείο, όταν υπάρχουν άλλα σχήματα του Ναυπλίου που θα έπρεπε να “ντύσουν” την εκδήλωση, όπως οι Χορωδίες του κυρίου Ρούτουλα και του κύριου Νικολόπουλου, ή το Ωδείο της κυρίας Μαυρούλη για παράδειγμα, με αποτέλεσμα, που επισημαίνει και ο συμπολίτης κύριος Τόλης Κοίνης, να μην ακουστούν ούτε ο Εθνικός Ύμνος, ούτε το “Χαίρε Ανάπλι”, αλλά ευρωπαϊκές μελωδίες”.

Ο σύλλογος γονέων θεώρησε την άποψη του κ. Περράκη υποτιμητική για το σχολείο και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει τον χαρακτηρισμό “κύριο δεν τον λες…”. Και ακόμη, αναφέρει μεταξύ άλλων o σύλλογος: “Ο φαρμακοποιός θέλει να υποκαταστήσει τον μαέστρο!” – “δεν είναι ευπρόσδεκτος από τους Γονείς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας σε καμία εκδήλωση του Σχολείου” – “ο μη εκλεγμένος αυτοδιοικητικός πολιτικάντης”.

Από την πλευρά του ο Μ. Περράκης, με αναρτήσεις του στο facebook ανέφερε για τους γονείς του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας ότι “εκτίθενται ως αχθοφόροι λάσπης”  και πως η ανακοίνωση είναι “ένα άθλιο, υποτιμητικό, φασιστικό, εκφοβιστικό, υβριστικό παραλήρημα, που υποτίθεται προέρχεται από τους γονείς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου”.

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

Ο αντιπολιτευτικός οίστρος που τελευταία διακατέχει τον Μάνο Περράκη (γιατί κύριο δεν τον λες…) δεν του επέτρεψε να αξιολογήσει θετικά την παρουσία μέρους της μπάντας του Μουσικού Σχολείου ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, που εφέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του μέσα από πραγματικούς αγώνες για την επιβίωση, την λειτουργία και την ανάδειξή του ως πραγματικού πόλου ανάπτυξης Μουσικής Παιδείας και κατ’ επέκταση πολιτιστικής ανόρθωσης των παιδιών και των πολιτών του νομού μας. Αγώνα που δίνουν καθημερινά μέχρι σήμερα οι Εκπαιδευτικοί, οι Γονείς και κυρίως οι Μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Να τον πληροφορήσουμε ότι πάνω από το 50% των μαθητών του Μουσικού Σχολείου είναι παιδιά δημοτών του Ναυπλίου και πάνω από το 70% των μαθητών της μπάντας που «έντυσε» την εκδήλωση ήταν επίσης κάτοικοι του Δήμου Ναυπλιέων!

Ξεκάθαρη η προτίμησή του για την προώθηση ιδιωτικών επιχειρήσεων και όχι η συμμετοχή ενός ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥσε εκδήλωση του Δήμου.

‘Ίσως σε κάποια άλλη ανοιχτή επιστολή του να θέλει να μας παρουσιάσει  τις απόψεις του για την Εκπαίδευση και κυρίως την Μουσική-Καλλιτεχνική Παιδεία και την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου στον οποίο διεκδίκησε να γίνει αυτοδιοικητικός ταγός , ευτυχώς ανεπιτυχώς.

Και όλα αυτά πού; Στην εκδήλωση της προσυζήτησης για την προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων για το 2021. Δεν ξέρουμε τι κατάλαβε από την παρουσίαση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Πάντως, μετά από 200 χρόνια κρατικής οντότητας μπορούμε πράγματι να ακούμε«ευρωπαϊκές μελωδίες», να τιμήσουμε το χθες, να αναδείξουμε το σήμερα, να κάνουμε όνειρα για την Ελλάδα του αύριο και να ελπίζουμε ότι το μέλλον μας είναι στα χέρια των παιδιών μας, εκτός και αν η πρότασή του είναι να κάνουμε άλλη μια παρέλαση στον κεντρικό μας δρόμο…

Το μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΠΑΤ φωνασκεί για ενότητα και ισότητα απέναντι σε όλους τους δημότες αλλά επικροτεί και αναζητά τον άκρατο διαχωρισμό των δημοτών. Ο φαρμακοποιός θέλει να υποκαταστήσει τον μαέστρο!

Μέχρι να ζητήσει δημόσια συγνώμη και να ανασκευάσει τις δηλώσεις του δεν είναι ευπρόσδεκτος από τους Γονείς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας σε καμία εκδήλωση του Σχολείου.

Ελπίζουμε, ο μη εκλεγμένος αυτοδιοικητικός πολιτικάντης, να μην χρησιμοποιήσει για την συνέχιση αυτής της λαθεμένης δήλωσής του την αρνητική διαφήμιση και ευχόμαστε η προσωπική του άποψη να μην αντικατοπτρίζει τις απόψεις των ψηφοφόρων του.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

 

H αντίδραση του Μάνου Περράκη

Μόλις πληροφορήθηκα ένα άθλιο, υποτιμητικό, φασιστικό, εκφοβιστικό, υβριστικό παραλήρημα, που υποτίθεται προέρχεται από τους γονείς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου που με στοχοποιεί τόσο απροκάλυπτα, που αδυνατώ να πιστέψω ότι ένα τέτοιο κείμενο προέρχεται από γονείς μαθητών…

Απάντηση θα πάρουν βέβαια, αν και η ανοιχτή μου επιστολή απευθυνόταν στο Δήμαρχο και την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ, που δεν απάντησαν…

Και επειδή εγώ υπογράφω με το όνομα μου, για να μπορούν να με βρίζουν όσοι θέλουν, παρακαλώ κύριοι, να βάλετε από κάτω το όνομα και την υπογραφή σας, για να πάρετε και εσείς προσωπικές απαντήσεις…

1 σχόλιο

  1. Αυτά τα ασήμαντα μόνο στο Ναύπλιο μπορούν να συμβούν. Ένας σύλλογος γονέων μόνο και μόνο για να γλείψει δημαρχαίους να βγάζει ανακοίνωση επειδή ένας πολίτης είχε μια άποψη. Δεν πάνε καλά. Και δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν εκφράσεις του τυπου “κυριο δεν τον λές”. Δεν συμφωνω με την αποψη του Περρακη, αλλά δεν είναι αυτό λόγος να τον αποκαλεί κάποιος πολιτικάντη. Φτάνω στο σημείο να πιστευω οτι την ανακοινωση την έγραψε ο ίδιος ο Κωστούρος ή οι δαιμόνιοι γραφιαδες του (sic).

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία σχόλια

Πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας σε επιχειρήσεις στο Ναύπλιο από την Οικονομική Αστυνομία

Το διάστημα από 11 έως 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν από Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Ναυπλίου για την τήρηση...

35χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Ναύπλιο

Το πρωί του Σαββάτου 13 Αυγούστου εντοπίστηκε νεκρός ένας 35χρονος στο σπίτι όπου κατοικούσε στην Πρόνοια Ναυπλίου. Οι οικείοι τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις και...

Νοσοκομείο Άργους: Τετραήμερη εφημερία χωρίς παιδίατρο, ουρολόγο, ψυχίατρο (του Π. Καρούζου)

Γράφει ο Πέτρος Καρούζος, δημοτικός σύμβουλος Άργους-Μυκηνών Πρόγραμμα εφημεριών με ελλείψεις γιατρών σε βασικές ειδικότητες έβγαλε το νοσοκομείο Άργους για το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Από το πρόγραμμα απουσιάζουν παιδίατρος,...

Το πρώτο ιπποφορβείο της Ελλάδας, στην παραλία του Άργους (του Γ. Γιαννούση)

του Γιώργου Γιαννούση* Η φωτογραφία που παρουσιάζουμε είναι του 1909 και σε αυτήν αποτυπώνεται η επαναλειτουργία του ιπποφορβείου του Άργους έπειτα από πολλές δεκαετίες ερήμωσης....

Πρόσφατα θέματα

Πρόσφατα θέματα

Με νίκη ξεκίνησε τα φιλικά ο Παναργειακός (εικόνες)

Με γκολ του Κορονίδη με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο...

Εντυπωσίασε η Νικόλ Σαραβάκου στη συναυλία στο θεατράκι της Ακροναυπλίας

Στο πλαίσιο των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων, την Τετάρτη 11...

Σύλληψη και πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς σε οικόπεδο στο Άργος

Συνελήφθη την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο πλαίσιο της αυτόφωρης...

Το “Χορόσημο” στις Αρχαίες Κλεωνές

Το πολιτιστικό λαογραφικό σωματείο Άργους "Χορόσημο" συμμετείχε την Παρασκευή...

Λα.Συ. Επιδαύρου: Η δημοτική αρχή διαφημίζει έργα βιτρίνας αλλά χρονίζουν τα μικρά έργα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξαν...

Ωρα εξόδου για τη Φαμίλια… (γράφει ο Πέτρος Τατούλης)

Άρθρο του Πέτρου Τατούλη* στην "Εφημερίδα των Συντακτών" Με τον...

Προτείνουμε...