Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού

Με το σύνθημα “Όλη η πόλη μια σκηνή” θα γίνουν φέτος οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού στο Ναύπλιο.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων (οι οποίες ξεκινούν το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου) είναι η Καρναβαλική Παρέλαση την 1η Μαρίου, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Ο ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου ανακοίνωσε το πρόγραμμα (μπορείτε να το δείτε αναλυτικά εδώ). Εκτός από τις εκδηλώσεις του Δήμου περιλαμβάνει και τους αποκριάτικους χορούς που διοργανώνουν σε αίθουσες συνεστιάσεων σύλλογοι του Ναυπλίου και των χωριών.

Το πρόγραμμα για την ερχόμενη εβδομάδα είναι το ακόλουθο:

 

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ασίνη, ώρα 17:00

Το Σωματείο «Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής», στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει τρίωρο σεμινάριο παραδοσιακών χωρών από τη Δυτική Θράκη στο Δημοτικό Σχολείο της Ασίνης.

Ανυφί – Αγαμέμνων Palace, ώρα 20:30

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Αγγελοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου, διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του. Βάλτε τη μάσκα σας! Σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις!

Νέα Τίρυνθα – Ταβέρνα «ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΙΟΥΠΙΑ», ώρα 20:30

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του στην ταβέρνα «ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΙΟΥΠΙΑ». Μασκαρευτείτε και ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!

 

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα 12:00

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει το Ναύπλιο με την τελετή έναρξης της Αποκριάς! Μέσα από ένα ξεχωριστό δρώμενο το οποίο θα αναβιώνει στο εξής το κάλεσμα συμμετοχής στο καρναβάλι, η πόλη ετοιμάζεται, μασκαρεύεται και γιορτάζει! Ντελάληδες, τυμπανιστές και καρναβαλιστές προβάρουν τις φορεσιές τους ώστε το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου να είναι έτοιμοι για να ξεκινήσουν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων και διασχίζοντας το Μεγάλο δρόμο να φθάσουν στην Πλατεία Συντάγματος, διαλαλώντας την έναρξη της Αποκριάς, μέσα από ένα σύγχρονο θέαμα, σηματοδοτώντας με το δικό τους ανεπανάληπτο τρόπο το 30ο Αναπλιώτικο Καρναβάλι.

Συμμετέχουν:

Το Σύνολο Κρουστών της Φιλαρμονικής ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου
Σχολή χορού Τάτση
Η Ομάδα ζογκλερ Χ-Saltibagos
Τα τμήματα Ενόργανης και Ακροβατικής γυμναστικής του Αθλητικού Συλλόγου «ΟΛΥΜΠΙΑ»
Η Ομάδα Cheerleading του Πολιτιστικού, Αθλητικού, Γυμναστικού Προοδευτικού Συλλόγου «Χοροκίνηση»

 

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Δρέπανο, ώρα 19:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Δρεπάνου διοργανώνει αποκριάτικο χορό στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Δρεπάνου.

 

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ασίνη, ώρα 17:00

Το Σωματείο «Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής» συμμετέχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις με κατασκευή μάσκας, κατασκευή στολής Αρλεκίνου και παρουσίαση της ιστορίας της στο Δημοτικό Σχολείο της Ασίνης.

Κάντια, ώρα 18:00

Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας αναβιώνει το έθιμο με τις φωτιές στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου με μουσική, χορό, διασκέδαση και κεράσματα για όλους.

Νέο Ροεινό, ώρα 18:30

Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Ροεινού «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» πραγματοποιούν παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι στον αύλειο χώρο του Δημοτικού τους Σχολείου με σουβλάκια, μουσική και χορό.

Ανυφί – Πανταζής Royal, ώρα 20:30

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανυφίου «Ο Μάη Νικόλας» γιορτάζει την αποκριά στο Πανταζής Royal, στη Δαλαμανάρα.