Πολιτισμός

Συνάντηση Χρόνη με Διδασκάλου και στελέχη του ΥΠΠΟ για θέματα του Δήμου Επιδαύρου

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου επισκέφθηκαν το Δήμο Επιδαύρου υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου  Γιώργος Διδασκάλου όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο τον χώρο του Ασκληπιείου όσο και ολόκληρου του Δήμου Επιδαύρου, ενώ δόθηκαν κατευθύνσεις για επίλυση πολλών ζητημάτων που έχουν συσσωρευτεί.

Ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης και οι παράγοντες του ΥΠΠΟ, ενδεικτικά αναφέρθηκαν στην εξέλιξη τόσο του μεγάλου έργου της “Ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο’’ όσο και τις εργασίες ανάδειξης του κάστρου της Νέας Επιδαύρου που σύντομα ξεκινούν.

Επίσης αναφέρθηκαν στις διαδικασίες που ακολούθησε η νέα δημοτική αρχή για την τακτοποίηση – νομιμοποίηση του λιμένα Αρχαίας Επιδαύρου και στα βήματα που πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα, στο δίκτυο Ασκληπιείων και στη σημασία του για την περιοχή μας, στα πολλά αναξιοποίητα βυζαντινά μνημεία μας και στις μελέτες που ήδη υπάρχουν για κάποιες βυζαντινές εκκλησίες στο Λυγουριό αλλά και στην προστασία της Μυκηναϊκής γέφυρας στην Καζάρμα.

Τέλος, σε πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας, δόθηκε έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου, με βάση τα ιστορικά μας μνημεία αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες εξωστρέφειας του Δήμου αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού, σχεδιάζοντας συγκεκριμένες σοβαρές δράσεις και μελέτες που εφαρμόζοντας τις αλλάζει ουσιαστικά η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και η έφορος αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Παπαδημητρίου με συνεργάτες της, ο καθηγητής κ. Λαμπρινουδάκης και ο κ. Καζολιάς.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Σύσκεψη για το πορτοκάλι στην Αργολίδα – Θέματα η κατάρρευση τιμών και η επιδρομή ακρίδων

Σύσκεψη για το πορτοκάλι στην Αργολίδα Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους…

2 ώρες πριν

Eurovision: Προκρίθηκε στον τελικό η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι»

Στον μεγάλο τελικό της Eurovision προκρίθηκε μετά την εντυπωσιακή της εμφάνιση η Μαρίνα Σάττι, με…

12 ώρες πριν

Θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League

πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League Με δύο γκολ του Ελ Κααμπί στο…

12 ώρες πριν

10 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

10 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: Κάψιμο βιβλίων στη ναζιστική Γερμανία, Μιχαλάκης Καραολής-Ανδρέας Δημητρίου, Φρεντ…

12 ώρες πριν

Ναύπλιο: Τα εγκαίνια της έκθεσης της καλλιτεχνικής ομάδας του “Παλαμήδη”

Ναύπλιο: Τα εγκαίνια της έκθεσης του "Παλαμήδη" Γράφει ο Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας Την Δευτέρα του…

13 ώρες πριν

Βύρωνας: Εκτέλεσαν άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του, τραυματίστηκε η συνοδηγός

Ένας άνδρας έπεσε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του και μία γυναίκα που ήταν συνοδηγός τραυματίστηκε,…

13 ώρες πριν