Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020

H εκδήλωση στο Άργος για το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας στο Άργος η σύσκεψη για το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας, με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

Με τις παρεμβάσεις τους οι Βέτα Πανουτσάκου, μέλος της Εκτελεστική Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ & πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στις Περιφέρειες και Πόπη Πάσουλα, συνδικαλίστρια στο χώρο της Ασφάλισης φώτισαν τις αλλαγές που έρχονται να συμπληρώσουν τις ανατροπές στην Δημόσια και Κοινωνική Ασφάλιση.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας:

Το ασφαλιστικό για τον εργαζόμενο σημαίνει επίδομα ασθένειας, ιατρικές εξετάσεις, παροχές υγείας και πρόνοιας. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία κάθε εργαζόμενου στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Και εδώ στο νομό έχουμε πολλά παραδείγματα που η κυβέρνηση και η εργοδοσία χέρι – χέρι εφαρμόζουν την αντεργατική και αντισυνδικαλιστική πολιτική με τρομοκρατία και απολύσεις, να κυριαρχούν σε κάθε χώρο δουλειάς.. Τρανταχτό το παράδειγμα της Σελόντα με τις απολύσεις 4 εργαζομένων μεταξύ αυτών και ενός εκλεγμένου συνδικαλιστή.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με ψέματα να «στρογγυλέψει» τις πολύ «οξείες γωνίες» για να πείσει και τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος που έχει στα σκαριά θα φέρει τάχα βελτιώσεις , αποκρύβοντας πως οι κόποι των εργαζομένων εξανεμίζονται στο όνομα της ανταποδοτικότητας…

Καλούμε τα σωματεία του νομού, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, να πάρουν αποφάσεις για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία σε κοινό συντονισμό και να ανοίξει η συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς. Καλούμε να οργανώσουν πολύμορφες δράσεις με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτόν τον αγώνα, γιατί δεν περισσεύει κανένας. Με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, πολύμορφες δράσεις, κλιμακώνουμε την αγωνιστική – απεργιακή αντεπίθεση.

Το συνδικάτο Γάλακτος- Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας έχει πάρει απόφαση για απεργία την μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Διεκδικούμε Ασφαλιστικό Σύστημα αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό για όλους, που θα προστατεύει τον εργαζόμενο και θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο. Δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και περίθαλψης. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ασφάλιση, να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.