Επισκέπτες αρχαιολογικών χώρων: Αυξήθηκαν πανελλαδικά, μειώθηκαν σε Επίδαυρο, Μυκήνες

Αύξηση 5,6% σημειώθηκε σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στον αριθμό των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας τους 9 πρώτους μήνες του 2019. Ωσόσο, οι αρχαιολογικοί χώροι της Επιδαύρου και της Ακρόπολης των Μυκηνών – Θησαυρού Ατρέα είχαν μείωση επισκεπτών…

Το ίδιο διάστημα, αύξηση σημειώθηκε σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας. Πρώτο σε επισκεψιμότητα μουσείο για το 9μηνο του 2019 είναι το μουσείο της Ακρόπολης, ακολουθεί το μουσείο στο Ηράκλειο και το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο.

Ακρόπολη, αρχαία Ολυμπία και και Λίνδος είναι οι πρώτοι σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικοί χώροι. Ακολουθεί στην 4η θέση η Επίδαυρος με 448.185 επισκέπτες έναντι 470.607 το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2018 (μείωση 4,8%). Στην 5η θέση βρίσκονται οι Μυκήνες με 416.519 επισκέπτες έναντι 418.498 το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος του 2018 (μείωση 0,5%).

Δείτε τον πίνακα της ΕΛΣΤΑΤ

1 σχόλιο

  1. Για τις Μυκήνες μην ανησυχείτε θα έρθουν οι τουρίστες φέτος το καλοκαίρι που θα έχει τελειώσει το μυθολογικό πάρκο, 5 εκατομμύρια κόσμος το χρόνο θα έρχεται ενώ στην Ακρόπολη δεν πάνε ούτε 3 εκατομμυρία

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια