ΕΛΜΕ Αργολίδας για αποζημίωση πολυήμερων εκδρομών: Ο συνοδός εργάζεται σε 24ωρη βάση

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Αργολίδας για την αποζημίωση εκδρομών

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας,  δεδομένης της πραγματοποίησης  αλλά και του προγραμματισμού αρκετών πολυήμερων εκδρομών ή επισκέψεων στα πλαίσια αρκετών προγραμμάτων,  διαμαρτύρεται έντονα για  την εμμονή του υπουργείου παιδείας και των αρμόδιων υπηρεσιών του να μην προβαίνουν στην αποζημίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας και των βασικών εξόδων των συνοδών  συναδέλφων μας σε αυτές.

Οι υπηρεσίες αρνούνται να παραλάβουν σχετικά αιτήματα στηριζόμενες σε  έγγραφο του 2016 όπου το   υπουργείο (61170/β1/12-04-2016 /ΥΠ.Π.Ε.Θ) από την μια πλευρά αναφέρεται  στα  δημοσιονομικά της χώρας -χωρίς να λαμβάνει υπόψη του  ότι ο κλάδος μας είναι από τους κλάδους που πλήρωσε όσο κανένας άλλος την οικονομική κρίση, με μείωση μισθών, αύξηση ωραρίου, κατάργηση δώρων και επιδομάτων, πάγωμα μισθολογίου, αύξηση ορίου συνταξιοδότησης κ.ο.κ – και από την άλλη πλευρά επικαλείται  την ιεράρχηση των αναγκών στα σχολεία.

Το ίδιο υπουργείο ωστόσο σε  άλλες εγκυκλίους του και Π.Δ.  αναγνωρίζει τιςεκδρομές  ως αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών, γιατί τους δίνουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τόπους που έχουν ιδιαίτερη μορφωτική αξία, να γνωρίσουν τα επιτεύγματα του ανθρώπου μέσα στη μακροχρόνια πορεία του πολιτισμού και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητά τους, ή  ότι τις εκδρομές επιβάλλουν εκπαιδευτικοί λόγοι, οι οποίοι απορρέουν από τον παιδαγωγικόμορφωτικό χαρακτήρα του σχολείου και επομένως, κρίνεται σκόπιμο να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίησή τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας απαιτεί να  αναγνωριστεί η προσφορά των  συμμετεχόντων συναδέλφων εκπαιδευτικών σε εκδρομές όταν αυτές πραγματοποιούνται εκτός  ωραρίου διδασκαλίας. Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η εθελοντική τους συμμετοχή δεν οφείλεται σε λόγους αναψυχής αλλά στη διάθεσή τους για προσφορά, στην αγάπη για το λειτούργημά που επιτελούν καθώς και στο καλώς εννοούμενο συμφέρον των μαθητών τους.

Ο συνοδός εκπαιδευτικός σε μια  πολυήμερη εκδρομή είναι εργαζόμενος σε 24ωρη βάση με τεράστιες ευθύνες, κούραση και σε πολλές περιπτώσεις η συμμετοχή του επιτυγχάνεται  με δική του οικονομική επιβάρυνση και σε  βάρος της οικογενειακής του ηρεμίας. Ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους – τώρα που πλέον εκλείπουν και  οι επικαλούμενοι δημοσιονομικοί λόγοι– καλούμε την ΟΛΜΕ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες συνδικαλιστικές ενέργειες ώστε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί στην ανάκληση εγγράφου του 2016, σύμφωνα με το οποίο δεν δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των δαπανών των συνοδών εκπαιδευτικών  και της αντίστοιχης ανταμοιβής τους.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους να εξακολουθήσουν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά αποζημίωσης τους ως συνοδοί των εκδρομών, ώστε να μπορέσουμε να  απαιτήσουμε και να  διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα από την διοίκηση και το υπουργείο, τώρα πλέον που υπάρχουν και τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας

3 σχόλια

 1. Προς μαθητής: Όσοι έχουν στοιχεία ότι μόνιμοι καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα ας τα καταθέσουν στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ειδάλλως το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάσπη σε έναν ολόκληρο κλάδο που πλήγηκε οικονομικά περισσότερο από όλους τους άλλους. Αντί λοιπόν να ρίχνουμε ανάθεμα στους καθηγητές θα έπρεπε το μένος μας να το διοχετεύσουμε σε εκείνους που πραγματικά φταίνε για την κατάσταση που παρουσιάζει η εκπαίδευση σήμερα. Οι καθηγητές είναι αυτοί που προσπαθούν να μορφώσουν τα παιδιά μας ολόπλευρα και αξίζουν τουλάχιστον ένα ευχαριστώ.

  10

  1
 2. Ολοι αυτοί που διδάσκουν στα γυμνάσια και λύκεια και κάνουν και ιδιαίτερα στους ίδιους τους μαθητές τους ( με μαύρα αφορολόγητα) με πραγματική εργασία 121 μέρες το χρόνο ,, ( και όχι εργατοώρες αλλα 4ωρα και 5ωρα ημερησίως ) δεν δικαιούτο να διεκδικούν χρήματα απο την πτωχευμένη χώρα μας,,,,,,,που και την Γενική τους Συνέλευση ακόμη την κάνουν καθημερινή και οχι ΣΚ όπως όλα τα σωματεία,Σιωπή λοιπόν καθηγητάδες ………….

  3

  11
 3. Επίσης δίκαιο θα ήταν όσοι από τους συνοδούς καθηγητές χάσουν τις ημέρες της πενταήμερης χρήματα επειδή ακυρώθηκαν τα ιδιαίτερά τους να τους δίνεται και έξτρα αποζημίωση!!!

  5

  10

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια