N. Kοντός για το Λαογραφικό Μουσείο Ν. Κίου: Γιατί δεν ορίστηκε Κιώτης ως υπεύθυνος;

 

O Κιώτης δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, Νίκος Κοντός, σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στο γεγονός ότι ορίστηκε υπεύθυνος για το Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Κίου, μέλος της επιχείρησης που κατάγεται από το Άργος, παρά το γεγονός ότι στο συμβούλιο υπάρχουν τρεις Κιώτες:

 

Φίλες και φίλοι με την είσοδο του νέου χρόνου, σας εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και ότι επιθυμεί ο καθένας μας να το πραγματοποιήσει. Περισσότερη αγάπη, καλοσύνη και δύναμη, ιδιαίτερα ψυχική για να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα. Εύχομαι στην Νέα Κίο όλοι μαζί με σύμπνοια και συμμετοχή να βοηθήσουμε την πόλη μας να ξαναβρεί το βηματισμό της. Η ιστορία και το παρελθόν των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν και εγκατέλειψαν τον τόπο τους πάρα την θέληση τους και έφτιαξαν ένα νέο τόπο πρέπει να είναι οδηγός στη συνείδηση κάθε νεότερου Κιώτη και Κιώτισσας.

 

Όπως γνωρίζουμε στην Νέα Κιο υπάρχει το Λαογραφικο μουσείο στο οποίο όλοι οι κάτοικοι προσφέραμε από τα λίγα είδη που έφεραν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας από την Μικρά Ασία.
Αποτελεί έναν χώρο που μας θυμίζει την ιστορία μας και το παρελθόν μας.

 

Εδώ και τρία χρόνια έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου χώρου – προσθήκη από τον Δήμο Άργους –  Μυκηνών. Το τμήμα της προθήκης παραμένει άδειο και ταυτόχρονα τα εκθέματα στον παλιό χώρο χρειάζονται συντήρηση. Το Λαογραφικό μουσείο της Νέας Κίου ως οργανισμός ανήκει στην Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Αργους Μυκηνών ΚΕΔΑΜ και απασχολεί έναν μόνιμο υπάλληλο.

 

Στο τελευταίο συμβούλιο της επιχείρησης ο Πρόεδρος και το συμβούλιο όρισαν υπεύθυνο για το μουσείο μέλος της επιχείρησης που κατάγεται από το Άργος, παρά το γεγονός ότι στο συμβούλιο υπάρχουν τρεις Κιώτες εκ των οποίων οι δύο είναι από τον συνδυασμό του Δημάρχου και ένας από την αντιπολίτευση.

 

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, όπως συμβαίνει και σε άλλη επιχείρηση της Νέας Κίου, για τον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή οι εκλεγμένοι Κιώτες δεν έχουν θέση.

 

Ως Δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος από τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Κίου αλλά ιδιαίτερα ως πολίτης της Νέας Κίου θίγομαι και ζητώ από τους εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς συμβούλους που κατάγονται απο τη Νέα Κίο να πάρουν θέση.

 

Παραθέτω και ένα βίντεο από το 2015 με δήλωση του τότε Αντιδήμαρχου Αχιλλέα Μπάντανα σχετικά με το Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου.

 

Στο συμβούλιο της επιχείρησης κατά το οποίο έγινε ο ορισμός, δεν κατάφερα να είμαι παρών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την παραπάνω απόφαση για να αλλάξει ο ορισμός από το Δ. Σ της ΚΕΔΑΜ.

 

Θα καταθέσουμε στο ΔΣ της ΚΕΔΑΜ τις προτάσεις μας για την δημιουργία επιτροπής από την Νέα Κίο με στόχο την ανάδειξη και λειτουργία του Λαογραφικού μας Μουσείου.

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
ΝΕΑ ΑΡΧΗ

 

 

 

2 σχόλια

 1. και αν δεν είναι Κιώτης και είναι Καρυώτης η ηπειρώτης υπαρχει θέμα? η τριπολιτσιώτης???????????
  Γιατί εκεί σε αυτόν τον άμοιρο τόπο θανόντος του ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΣ οι πρόσφυγες-ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ τρίτης γενιάς ψηφίζουν για σωτήρες τους τριπολιτσιώτες,καρυώτες και ηπειρώτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3

  2
  • Τελικά έχω δίκιο ,εκεί στην Κίο της Μικράς Ασίας και του Πολιτισμού,,του έμμισθου Καλλιτεχνικού Διευθυντή και της κυρίας απο το Χέλι εχετε πολλούς Καρυώτες τριπολιτσιώτες και ηπειρώτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!! χάθηκε μετα απο 98 χρόνια ο γνήσιος Μικρασιάτης και η Μικρασιάτισσα,,οπότε με αυτους θα πορευτείτε κύριε Νίκο…………

   1

   0

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια