Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2020

Β. Σιδέρης: Κύριε Νίκα, η κοινωνική στήριξη της 3ης ηλικίας αποτελεί αναγκαιότητα

 

Δήλωση του Βασίλη Σιδέρη, περιφερειακού συμβούλου Αργολίδας

 

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα σχετικά με το θέμα Έγκριση Υλοποίησης Προγράμματος με τίτλο «Έξυπνη Πλατφόρμα μεγάλων δεδομένων για τεκμηριωμένη προσφορά εξατομικευμένης Υποστήριξης για υγιή και ανεξάρτητη διαβίωση στο σπίτι», για την τετραετία 2019-2020-2021-2022, πρόγραμμα horizon μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα με συμμετέχοντες 10 Ευρωπαϊκές χώρες και κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας όπως η Ιατρική Αθηνών, το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο κ.α.

 

Καταψήφισα γιατί η αλαζονική στάση, συμπεριφορά και το απαξιωτικό και ειρωνικό ύφος του Περιφερειάρχη κ. Νίκα απέναντι από το ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά την ευάλωτη ομάδα ηλικιωμένων ατόμων, που εξασφαλίσαμε προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Πελοποννήσου, ιατρό δημόσιας υγείας κ. Διαμαντόπουλο Βασίλη, ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο και τον ευχαριστώ για την πολύτιμη προσφορά του.

 

Το πρόγραμμμα αυτό αποτελεί κληρονομιά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ευελπιστώ η Νέα Περιφερειακή Αρχή να αντιληφθεί και να συνεχίσει τέτοιες ενέργειες και δράσεις τις οποίες ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, με κύριο σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, την καινοτομία, τα σύγχρονα εργαλεία και την προστασία της υγείας ως κοινωνικού αγαθού.

 

Υ.Σ. Κύριε Νίκα,η βελτίωση υπηρεσιών φροντίδας υγείας και η κοινωνική στήριξη της τρίτης ηλικίας αποτελεί αναγκαιότητα και πρόκληση, την οποία οφείλουμε όλοι μας με σοβαρότητα να διασφαλίσουμε, ανεξαρτήτως από ποιά θέση υπηρετεί κάποιος.

 

Βασίλης Γ. Σιδέρης
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αργολίδας

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.