Η “Ελληνική Παράδοση” κάνει “Χριστούγεννα με την Ταγαρού”

 

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 7.30 μμ, στην αίθουσα “Μ. Αλέξανδρος” στο Άργος, θα γίνει η ετήσια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου “Ελληνική Παράδοση” με θέμα: “Χριστούγεννα με την “Ταγαρού”, της Άννας Ιακώβου. Χοροί και έθιμα του Δωδεκαημέρου”.

 

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑΜ.

 

Η “Ταγαρού” ήταν ένα φορτηγό – λεωφορείο που μεταπολεμικά έκανε κάθε μέρα την διαδρομή Βλαχοκερασιά – Τρίπολη. Κάθε πρωί, οι μανάδες των παιδιών που πήγαιναν στο γυμνάσιο κρεμούσαν σε περιμετρικούς γάντζους, που υπήρχαν έξω από το φορτηγό, ταγάρια, που περιείχαν το μεσημεριανό φαγητό των παιδιών τους, αφού αυτά έμεναν στην Τρίπολη, λόγω της δυσκολίας μετακίνησης! Μέσα από την ιστορία της “Ταγαρούς” και των πρωταγωνιστών της, θα μπούμε στο πνεύμα των παραδοσιακών Χριστουγέννων, θα μυρίσουμε κανελλογαρύφαλο και μέλι και θα βιώσουμε με έθιμα και χορούς την ατμόσφαιρα του Δωδεκαημέρου…

 

Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στο χώρο θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη καθαρισμού για το “Χαμόγελο του παιδιού” στην Αρχαία Κόρινθο.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια