Κάλεσμα της «Πανεπιστημονικής» για τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Στις 15 Δεκέμβρη 2019 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειακών Διοικήσεων και Αντιπροσώπων για τη ΣτΑ, στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Ο.Ε.Ε. όπου συμμετέχουν οι οικονομολόγοι, πτυχιούχοι ΑΕΙ.

 

Το εκλογικό κέντρο της Αργολίδας θα βρίσκεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (παραλιακή οδός Ναυπλίου – Ν. Kίου).

 

Υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) για την Τοπική Διοίκηση του 11ου Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου είναι από την Αργολίδα η Γεωργία Αργυροπούλου και ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

 

Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) είναι το ακόλουθο:

 

 

 

Η Πανεπιστημονική Οικονομολόγων (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων/Δ.Π.Κ.-Ο), το ψηφοδέλτιο που συμμετέχουν, στηρίζουν πρωτοπόροι αγωνιστές και οι δυνάμεις του ΚΚΕ, καλεί τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους, ιδιαίτερα τους άνεργους και νέους, όλους αυτούς που συσπειρώνονται στην ταξική αγωνιστική κατεύθυνση στο εργατικό κίνημα να συμμετέχουν στις εκλογές ενισχύοντας την Πανεπιστημονική (ΔΠΚ – Ο):

 

 

ΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΠΕΙΡΑ!
KAMIA ANAMONH!
ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)

 

Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο στις 15/12, οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες λογιστέςφοροτεχνικοί έχουμε χρέος να ψηφίσουμε με κριτήριο τη ζωή μας, το πώς θα την αλλάξουμε.

 

Το βλέπουμε καθημερινά στη ζωή μας ότι το ΟΕΕ στέκεται εχθρικά απέναντι στα συμφέροντά μας. Οι αλλεπάλληλες αλλαγές στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη, τις οποίες στήριξε η ηγεσία του ΟΕΕ, είναι άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος.

 

Συνέβαλλαν να κυριαρχήσουν στο επάγγελμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ διευρύνεται η στρατιά των πτυχιούχων που αναγκάζονται να δουλεύουν με χειρότερους όρους και ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα.

 

Το ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι τα δικά μας συμφέροντα είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των μετόχων και των μεγάλων λογιστικών εταιριών, των ελεγκτικών εταιριών-ομίλων.

 

Η πλειοψηφία των παρατάξεων στο ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ / ΠΔΣΟ / ΠΟΦΕΕ/«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ»/«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ» κ.α.):

 

-Αποδέχτηκαν όλο το νομοθετικό πλαίσιο για την «απελευθέρωση».
Διαχειρίζονται την «ελευθερία» λίγων λογιστικών και ελεγκτικών εταιριών ομίλων να συγκεντρώνουν την αγορά, να επεκτείνονται στις λογιστικέςφοροτεχνικές υπηρεσίες.
Μόνο η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ σταθερά αντιδρά στην «απελευθέρωση» και στην επέλαση των ελεγκτικών-πολυεθνικών ομίλων.

 

-Προώθησαν νέα σχέδια πιστοποιήσεων. Διαμορφώνουν νέα πεδία απομύζησης των αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων. Χιλιάδες οικονομολόγοι θα πρέπει να πιστοποιηθούν για τη δουλειά που κάνουν, πληρώνοντας συνεχώς για πιστοποιήσεις και άδειες άσκησης επαγγέλματος.

 

Μόνο η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ καταψήφισε αυτά τα σχέδια, προτάσσοντας το αίτημα οι τίτλοι σπουδών να αποτελούν τη μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος, πτυχία με αξία συνδεδεμένα με τα επαγγελματικά δικαιώματα.

 

-Ενέκριναν τον κατάπτυστο Κώδικα Δεοντολογίας για τους λογιστές, βάζοντας την θηλιά στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς λογιστέςφοροτέχνες. Ο Κώδικας δεοντολογίας πρέπει να καταργηθεί!

 

Από κοινού αυτές οι δυνάμεις επέβαλαν νέα χαράτσια για την επιμόρφωση των λογιστών-φοροτεχνών, ψήφισαν την αύξηση του ποσού για την «αναγκαία εκπαίδευση». Μόνο η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ αντέδρασε με αποφασιστικότητα, απαιτώντας να καταργηθούν αυτά τα χαράτσια.

 

– Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να παίξουν το ρόλο της συναινετικής δύναμης, προωθώντας θέση για ασφαλιστικό τριών πυλώνων, την ιδιωτική ασφάλιση, τα επαγγελματικά ταμεία, την επενδυτική αξιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Το ΟΕΕ πρωτοστάτησε στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, ιδρύοντας το 2003 το αμαρτωλό ΕΤΑΟ (Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης Οικονομολόγων).

 

-Πήραν απαράδεκτες θέσεις για το φορολογικό παίζοντας το ρόλο του λαγού για την ένταση της φορομπηξίας εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων. Άλλωστε και η εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων θα αξιοποιηθεί σαν εργαλείο για να τσακιστούν φορολογικά οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

 

Να πάρουμε θέση ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ για λογαριασμό των μονοπωλίων, που συνεχίζει πάνω στο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετώντας την ίδια στρατηγική.

 

Να πάρουμε θέση προβάλλοντας τα δικά μας αιτήματα, για δουλειά με δικαιώματα, σύγχρονες σπουδές και πτυχία με αξία, αξιοπρεπή ζωή, αφορολόγητο και μείωση των φόρων, κοινωνική ασφάλιση δημόσια για όλους, κόντρα στη βαρβαρότητα των μονοπωλίων!

 

Παίρνουμε θέση και ψηφίζουμε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο), τον συνδυασμό που συμμετέχουν οικονομολόγοι αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος στηρίζει το ΚΚΕ!

 

Γιατί μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο) υπερασπίστηκαν με συνέπεια τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες λογιστές-φοροτέχνες οικονομολόγους απέναντι στους μεγάλους ομίλους, τις ελεγκτικές και μεγάλες λογιστικές εταιρίες.

 

Κατήγγειλαν μια σειρά απαράδεκτες αποφάσεις του ΟΕΕ, ενημέρωσαν και αποκάλυψαν. Η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ (ΔΠΚ-Ο) μπορεί να δώσει μήνυμα ενίσχυσης του οργανωμένου αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής και τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια