Σύνδεσμος Ξυλουργών: Oι Δήμοι Άργους, Ναυπλίου να μειώσουν στα 2 €/τμ τα δημοτικά τέλη στις βιοτεχνίες

 

Τη μείωση των δημοτικών τελών στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις στα 2 ευρώ ανά τ.μ. ζητά από τους Δήμους Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων ο Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

Σαν σωματείο συμμετείχαμε στην συλλογή υπογραφών για την μείωση των δημοτικών τελών στους δήμους Άργους και Ναυπλίου. Την πρωτοβουλία πήρε η ομοσπονδία επαγγελματιών- βιοτεχνών- εμπόρων Άργους και το Επιμελητήριο.

 

Καλέσαμε τους δήμους, με εξαίρεση βιομηχανίες, μεγάλα σουπερ-μάρκετ, τράπεζες, να μειώσουν τα δημοτικά τέλη στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις. Ζητήσαμε να διαμορφωθούν στα 2 ευρώ ανά τ.μ.

 

Γιατί λόγω της φύσης των επαγγελμάτων μας, συνεργεία αυτοκινήτων, βαφεία, σιδηρουργεία, ξυλουργεία, πρατήρια καυσίμων, διατηρούμε χώρους με πολλά τετραγωνικά μέτρα (αποθήκες, εργαστήρια, εκθέσεις). Αυτό συνεπάγεται να πληρώνουμε μεγάλα ποσά στους δήμους, τα οποία φυσικά δεν μπορούμε να καλύψουμε. Αν σε αυτά προσθέσουμε την πτώση του τζίρου, την φορολόγηση 29%, το τέλος επιτηδεύματος, το ακριβό ρεύμα, τις ασφαλιστικές εισφορές, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στα λουκέτα και την μαύρη εργασία.

 

Οι δήμαρχοι Κωστούρος και Καμπόσος παρά τις μεγαλοστομίες τους ότι στηρίζουν τους αδύναμους μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Την ίδια ώρα τρέχουν προγράμματα και επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ που μόνο όφελος θα έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, Απορρίματα, Λιμάνι, Αναπλάσεις, πανάκριβοι στολισμοί και εκδηλώσεις βιτρίνας.

 

 

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξυλουργών Αργολίδας

για το νέο Ασφαλιστικό

 

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ομοσπονδιών, σωματείων και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας για δράσεις και συλλογικό αγώνα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και την ψήφιση του προϋπολογισμού.

 

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ΝΔ περί ανακούφισης των επαγγελματιών εξαντλούνται σε καλύτερες δόσεις των χρεών μας από τον Σύριζα. Η «δίκαιη ανάπτυξη» ή «ανάπτυξη για όλους» είναι άδεια πουκάμισα.

 

Όσο στραγγίζουνε τον απλό κόσμο με φορολογικά και αντιλαϊκά μέτρα, δεν περισσεύουν χρήματα για εργασίες.

 

Το τέλος επιτηδεύματος, ο αναπροσαρμοσμένος ΕΝΦΙΑ, τα αντικειμενικά κριτήρια, το πανάκριβο ρεύμα, τα υπέρογκα Δημοτικά τέλη σε Άργος και Ναύπλιο, ο άνισος ανταγωνισμός με τις μεγάλες επιχειρήσεις εξανεμίζουν τα εισοδήματά μας. Την ίδια στιγμή σφίγγει ο κλοιός των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

 

Η επίθεση συνεχίζεται με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού. Με νέες αυξήσεις στις εισφορές από 1-1-2020 και εφαρμογή των τριών πυλώνων στην ασφάλιση. Μειώνεται η συμμετοχή του κράτους και γενικεύεται το ποσοστό της ιδιωτικής ασφάλισης. Η ασφάλιση και η σύνταξη μετατρέπεται από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υπόθεση. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ συνεχίζουν να είναι απούσες από τα προβλήματα μας.

 

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε αγωνιστική κατεύθυνση, μπορούμε να τα καταφέρουμε: να σπάσει η μοιρολατρία και να βγουν περισσότεροι συνάδελφοι στον δρόμο, να ορθώσουμε εμπόδια στην επίθεση, να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

 

Καλούμε κάθε σωματείο και την ΟΕΒΕΑ Άργους να προχωρήσει σε σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμό των Σωματείων.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια