Η χορωδία Επιδαύρου στην εκδήλωση του Δήμου για τα ΑμεΑ

 

Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στην ειδική τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου στα πλαίσια της “Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία”, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη, ο οποίος συνόδευσε και στο πιάνο.

 

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της δημοτικής χορωδίας:

 

Όσοι βρεθήκαμε στην κατάμεστη αίθουσα, βιώσαμε και πήραμε μαθήματα ζωής από τα άτομα με αναπηρία! Διδαχτήκαμε, συγκινηθήκαμε από αυτά που μας είπαν οι αγωνιστές της ζωής!! Η σύμβουλος της Κοινότητας Αρχαίας Επιδαύρου Γεωργία Τσόλη μας είπε με έναν ιδιαίτερο τρόπο όλα πόσα πρέπει να γνωρίζουμε και πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα άτομα με αναπηρία. Το κοινό έμεινε καθηλωμένο από αυτά που άκουγε από τους παραολυμπιονίκες που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν!

 

Όπως ανέφερε στο καλωσόρισμα η Πρόεδρος της Κοινότητας Λυγουριού κ. Ευγενία Λιούγκα:

 

“…… Ένας από τους βασικούς δείκτες του πολιτισμού κάθε χώρας που θέλει να λέγεται αλλά και να είναι πολιτισμένη και δημοκρατική, είναι η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία. Η ημέρα αυτή δίνει αφορμή σε όλους να προβληματιστούμε και να ευαισθητοποιηθούμε για τα άτομα αυτά. Να προσπαθούμε να ενισχύουμε τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα βοηθήσουν να ενσωματωθούν ομαλά στην κοινωνία. Να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες με όλους. Η βελτίωση των συνθηκών που θα καλυτερεύσουν την καθημερινή ζωή τους δεν αρκεί, αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν περάσουν σε μια νέα νοοτροπία.

 

…… Εμείς οφείλουμε να επενδύσουμε στις ιδιαίτερες ικανότητές τους, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και το φυσικό και κοινωνικό μας περιβάλλον, ώστε να αυξηθεί η απόδοση και η συμμετοχή των ατόμων αυτών στην κοινωνική ζωή”.

 

Κλείσαμε την εκπληκτική αυτή βραδιά με ωραία τραγούδια, τιμώντας και εμείς με αυτό τον τρόπο όλους αυτούς που είναι ανάμεσά μας.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια