Συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων ζήτησαν Βούτσης, Παναγιώτου από το Άργος

 

Με στόχο το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην κοινωνία με τη συγκρότηση μιας ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Άργους η ανοιχτή συζήτηση η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Άργους – Μυκηνών.

 

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου (εκ μέρους της Προοδευτικής Συμμαχίας) και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας αναφέρθηκαν (σε έναν διάλογο στον οποίο συμμετείχε και το ακροατήριο) τη δημιουργία μιας ευρύτερης συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων και των πολιτών που θα αντισταθεί στη νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πρακτικές της κυβέρνησης.

 

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όπου λαμβάνονται αντιλαϊκά μέτρα τα οποία όσο και στην εξωτερική πολιτική, στην ανακολουθία των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ με την κυβερνητική της δράση (πχ Μακεδονικό) αλλά και στον τρόπο που χειρίζεται κοινωνικά θέματα και τη δημιουργία ενός κράτους καταστολής.

 

«Καθημερινά η Κυβέρνηση δεν παραλείπει να μας υπενθυμίζει αυτό το παλιό σύνθημα “Ο λαός δεν ξεχνά το σημαίνει Δεξιά”. Η επιθετική ρητορική της αγγίζει τα όρια του διχασμού» τόνισε ο Νίκος Βούτσης.

 

Επεσήμανε πως σε πολλές χώρες της Ευρώπης, το τελευταίο υπάρχει το σπέρμα της πολιτικής συνάντησης και συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό. Ενώ το 2015 το διακύβευμα ήταν «Μνημόνια – Μη μνημόνια» τώρα είναι «συντηρητικά και αντιδραστικά ή προοδευτικά προγράμματα.

 

Σε αυτό αναφέρθηκε και ο Παναγιώτης Παναγιώτου λέγοντας πως «στο συντηρητικό χώρο τα πράγματα πάνε όλο και πιο δεξιά ενώ στον προοδευτικό χώρο η ανάγκη οδηγεί προς τα αριστερά».

 

«Ένα αριστερό κόμμα δεν φοβάται το άνοιγμα στην κοινωνία» τόνισε ο Γιάννης Γκιόλας για την προσπάθεια ανασυγκρότησης ζητώντας τη δημιουργία ενός μεγάλου σπιτιού που θα έχει ανοιχτές τις θύρες του σε όσο το δυνατόν περισσότερους προοδευτικούς πολίτες που μπορεί να έχουν διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες.

 

Οι ομιλητές επεσήμαναν πως για να γίνει αυτό, χρειάζεται μια υπεύθυνη, σοβαρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση με εναλλακτική πρόταση. Ένα κόμμα το οποίο θα οργανωθεί στο χώρο της αυτοδιοίκησης, των συνδικάτων, των πολιτιστικών συλλόγων κα. Γιατί όπως είπε ο Νίκος Βούτσης, «δεν πρόκειται να πέσει με κόλπα ο Μητσοτάκης αφού έχει την ασπίδα των media των μεγάλων συμφερόντων και του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια