Κάλεσμα σε φορείς και συλλόγους γονέων για παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων

 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας καλεί σωματεία, φορείς και συλλόγους γονέων να παραβρεθούν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου (7.30 μμ) στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων θα συζητήσει τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων που υπάρχουν στο Δήμο.

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση: 

 

Τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής αποκαλύπτουν περίτρανα τι σημαίνει η κανονικότητα για την οποία επαίρεται η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή..

 

Καθημερινά οι συνάδελφοι, οι μαθητές και οι γονείς τους αντιμετωπίζουν την έλλειψη υποδομών, κτίρια κακοσυντηρημένα, την αβεβαιότητα της ασφάλειας γιατί σε πολλά από αυτά δεν έχουν πραγματοποιηθεί ουσιαστικοί προσεισμικοί έλεγχοι.

 

Η κατάσταση αυτή δεν ήρθε από το πουθενά. Η χρόνια υποχρηματοδότηση τόσο από τη σημερινή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης στην Παιδεία.

 

Η ευθύνη για τη συντήρηση και τη λειτουργία των σχολικών κτιρίων μεταφέρθηκε στην τοπική διοίκηση και επομένως στο λαό είτε με τη μορφή των δημοτικών τελών (που αυξάνονται διαρκώς) είτε με την απαίτηση οι γονείς να βάζουν συχνά βαθιά το χέρι στην τσέπη για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, καθώς ο Δήμος ούτε παίρνει αλλά ούτε και ζητά από το κράτος τα κονδύλια που απαιτούνται για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

 

Είναι σημαντικό να είμαστε εκεί ώστε να διεκδικήσουμε τη λύση του προβλήματος με βάση τις ανάγκες μας.

 

 

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια