Συνελήφθη αντιδήμαρχος Ερμιονίδας με καταγγελία του τ. δημάρχου για παράνομη συγκέντρωση σκουπιδιών και μεταφορά στο Άργος

 

Συνελήφθη το Σάββατο 30 Νοεμβρίου ο αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Τσαμαδός έπειτα από καταγγελία του τέως δημάρχου Δημήτρη Σφυρή.

 

Ο λόγος τα σύλληψης είναι η συγκέντρωση απορριμμάτων στον εσωτερικό χώρο των αποθηκών της παλιάς Αγροτικής (και τώρα του Δήμου) στην περιοχή Αυλώνα. Τα απορρίμματα, όπως αναφέρει ο κ. Σφυρής, στη συνέχεια μεταφέρονταν (σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Τσαμαδού) σε χώρο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, ο οποίος τους εξυπηρετεί για τη συγκέντρωση απορριμμάτων!

 

Στην ένορκη εξέτασή του ως μάρτυρας, ο Δημήτρης Σφυρής αναφέρει μεταξύ άλλων:

 

«Κατόπιν ενημέρωσης και καταγγελιών πολιτών, συνεργεία καθαριότητας συγκέντρωναν και τοποθετούσαν στις 29-11-2019 απορρίμματα στον εσωτερικό χώρο των αποθηκών της παλιάς Αγροτικής και τώρα Δήμου, που ευρίσκονται στη θέση Αυλώνα. Πήγα και ο ίδιος και διαπίστωσα σήμερα 30-11-2019 ότι στους χώρους φύλαξης των οχημάτων, εργαλείων του Δήμου, χώρων αναμονής και γραφείων να υπάρχουν απορρίμματα.

 

Διαπίστωσα ότι είχαν απομακρύνει κάποια απορρίμματα με μηχάνημα, που δεν είναι του Δήμου και φορτηγά, που κατά δήλωση του αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Τσαμαδού τα απορρίμματα είχαν μεταφερθεί για περιοχή του Άργους, διότι πάντα κατά δήλωσή του, τους εξυπηρετεί ο Δήμος Άργους, για τη συγκέντρωση απορριμμάτων».

 

Στην ένορκη κατάθεσή του, ο Δ. Σφυρής συνεχίζει:

 

«Τη στιγμή που πήγα στο χώρο των αποθηκών υπήρχαν απορρίμματα του Δήμου και οδηγός χειριστή ήταν ο Θεόδωρος Κοκκίνης, υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος μου είπε ότι είχε πάρει εντολή να τα αδειάσει μέσα στις αποθήκες. Μάλιστα, ο ίδιος ο Κοκκίνης μου είπε ότι φόρτωσαν τα χθεσινά απορρίμματα σε φορτηγά με μηχάνημα, αλλά δεν γνώριζε πού ακριβώς μεταφέρθηκαν. Ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Τσαμαδός ήταν παρών όταν άδειαζαν τα απορρίμματα”.

 

Ο κ. Σφυρής προσκομίζει στην ένορκη εξέτασή του και φωτογραφίες από το χώρο. Και τονίζει: «Αυτό που διαπίστωσα είναι πρωτόγνωρο για έναν Δήμο να διαχειρίζεται το θέμα των απορριμμάτων με αυτόν τον πρόχειρο, παράνομο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία τρόπο. Υπάρχει σοβαρή υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και παράνομη διαδικασία συγκέντρωσης και μεταφοράς απορριμμάτων , για το λόγο ότι αυτά μετακινούνται χωρίς την παραμικρή άδεια και χωρίς παραστατικά για τη μεταφορά τους. Δηλαδή δεν υπάρχει δελτίο κίνησης για τη μεταφορά τους, ούτε, απ’ όσο γνωρίζω, σύμβαση του Δήμου με ιδιώτη…».

 

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Τσαμαδός, με δήλωσή του στα social media αναφέρει για τη σύλληψή του:

 

«Τιμή μου και καμάρι μου να συλλαμβάνομαι γιατί προσπαθώ να προστατεύσω την υγεία των δημοτών μας και την εικόνα του Δήμου μας!

 

Μετά από καταγγελία του πρώην Δημάρχου κ.Σφυρή σήμερα συνελήφθηκα με την διαδικασία του αυτοφώρου επειδή φόρτωνα απορρίμματα για να τα μεταφέρω σε γειτονικό Δήμο που μας εξυπηρετεί μετά το κλείσιμο του πράσινου (μαύρου) σημείου που είχε δημιουργήσει ο κ. Σφυρής επί θητείας του και έκλεισε.

Μετά από παραλήψεις του και με υπαιτιότητα του. Αυτός ο άνθρωπος που για δεύτερη φορά βυθίζει στο χάος τον Δήμο Ερμιονίδας με τις επιλογές του (δεματοποιητής- πράσινο σημείο) τολμά να κάνει καταγγελίες και ενώ είχε υποσχεθεί συναίνεση στο συμβούλιο των αρχηγών παρατάξεων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος μας για το πρόβλημα που αυτός δημιούργησε.

 

Μόνο μία κουβέντα μπορώ να πω.Τον λυπάμαι για την κατάντια του!

 

Σε όλη τη σημερινή μου περιπέτεια είχα στο πλευρό μου τον Δήμαρχό μας. Και θα το πω για πρώτη φορά δημόσια. Τελικά άξιζε τον κόπο που τον ακολούθησα».

 

 

Εικόνες από την αποθήκη