Γκιόλας: «Η συνταγή σας, γνήσιας νεοφιλελεύθερης κοπής, είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη»

 

Ο Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020

 

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στην ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020, εμφατικά υπενθύμισε στο σώμα ότι το έτος 2019 αποτελεί για την Ελλάδα το πρώτο έτος εφαρμογής οικονομικής πολιτικής εκτός προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής από το 2009 και ότι η ολοκληρωτική άρση των capitalcontrolsκαι ο μηδενισμός του ΕLA είχαν προετοιμασθεί με σοβαρότητα και συνέπεια από τη δική μας κυβέρνηση και δεν έγιναν “μαγικά” από τη Ν.Δ.

 

Διαπίστωσε ότι ο προς ψήφιση προϋπολογισμός της κυβέρνησης εξαντλεί την πρόνοια και επινοητικότητά του στην παροχή φορολογικών κινήτρων στον ιδιωτικό τομέα και πλήττει ανεπανόρθωτα τη μεσαία τάξη, καθότι, για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα: θα υπάρξει αύξηση του ΕΝΦΙΑ, του ΕΦΚΑ, καθώς και των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 

Επιπρόσθετα, η προβλεπόμενη φορολογική ελάφρυνση, με τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από 28% στο 24%, είναι αμελητέα έως μηδαμινή για το 85% των ελευθέρων επαγγελματιών, αντιθέτως οι ελαφρύνσεις στοχευμένα στρέφονται προς τις μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Καταληκτικά, ο Βουλευτής δήλωσε ότι για τη, διακατεχόμενη από εμμονές και ιδεοληψίες, παράταξη της Ν.Δ., η ανάπτυξη εξαρτάται, μόνον, από την αγορά, ενώ “οι δημόσιες δαπάνες, οι επενδύσεις στις υποδομές και το περιβάλλον, στην κοινωνική προστασία, στα δημόσια αγαθά, στο εξειδικευμένο δυναμικό των νέων ανθρώπων μόνο κατ’ελάχιστον δύνανται να συνεισφέρουν σε σταθερά βήματα μιας βιώσιμης και δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης”.

 

Oλόκληρη την ομιλία: 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια