Γιάννης Γκιόλας: «Πρέπει να σκευωρήσουν για να δημιουργήσουν σκευωρία»

 

«Από όλες τις ιδιαιτέρες πρώην υπουργών Υγείας, αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη ήξερε καλύτερα η ιδιαιτέρα Φρουζή, που κατέθεσε ότι ο αντιπρόεδρος της Novartis που κανόνιζε συναντήσεις με τον τότε πρωθυπουργό στο Μαξίμου εξυπηρετούσε κατά 95% την εταιρεία του στο σύνδεσμο των φαρμακευτικών, τι να πούμε σε όσους δεν κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, θα πρέπει να σκευωρήσουν για να δημιουργήσουν σκευωρία», είπε το μέλος της προκαταρκτικής Γιάννης Γκιόλας «Στο Κόκκινο» και τον Νίκο Σβέρκο. «Κατά τα λοιπά, αντί να εξετάζουν, τα δύο μέλη της επιτροπής από το ΚΙΝΑΛΛ απλώς υποστηρίζουν και υπερασπίζονται τον Ανδρέα Λοβέρδο», τόνισε.

 

«Είναι κάποια περιστατικά που δεν μπορούν να μένουν ασχολίαστα … για τον κ. Φρουζή που εμφανίστηκε να μετέχει στο σωματείο των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, από την γραμματέα του κ. Μ. Μαραγγέλη ειπώθηκε ότι έπρεπε να γίνει πρόεδρος ή αντιπρόεδρος για να μπορεί να συμμετάσχει και από εκεί και πέρα η συμμετοχή του κατά 95% εξυπηρετούσε την εταιρεία και 5% -για το θεαθήναι, τα μάτια του κόσμου, τον σύνδεσμο», είπε ο κ. Γκιόλας.

 

Η Novartis που… δεν έκανε τίποτα, δολοπλοκία, σκάνδαλα, τίποτα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ήθελε ντε και καλά, μέσω του προέδρου … να προωθεί τα συμφέροντα του συνδέσμου … 80 εταιρείες που μεταξύ τους υπάρχει μεγάλη ανταγωνιστικότητα και αντιπαλότητα … ο κ. Φρουζής όμως κατά 95% επεδίωκε να εξυπηρετεί την Novartis. Σε όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο … τι να πω πια».

 

Σημείωσε επίσης ότι δεν ακούστηκε πουθενά το όνομα του Δ. Παπαγγελόπουλου, αλλά έκανε μεγάλη εντύπωση «η φοβερή οικειότητα της κ. Μαραγγέλη με την ιδιαιτέρα του κ. Άδωνι Γεωργιάδη» και το γεγονός ότι δεν υπήρχε η ίδια γνωριμία με άλλες ιδιαιτέρες υπουργών Υγείας της επίμαχης περιόδου.

 

«Το ραντεβού στο Μαξίμου», συνέχισε ο κ. Γκιόλας, «δεν έκλεισε από το περιβόητο thinktank που είχε διοργανώσει ο τότε πρωθυπουργός … ήταν κατ` ευθείαν αίτημα του κ. Φρουζή, καταγεγραμμένο, φαίνεται σε έγγραφα που έχουμε στη δικογραφία … ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του».

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο που είχαν στην προκαταρκτική επιτροπή οι δύο βουλευτές του ΚΙΝΑΛΛ, καθώς όταν ακουγόταν το όνομα Λοβέρδος «εκρήγνυνταν οι δύο συνάδελφοι … “έκανε τίποτε; μεταφέρθηκε, συναντήθηκε; τι άλλο έγινε;” … σε έναν υποστηρικτικό-υπερασπιστικό ρόλο».

 

Ειδικά για τον εκνευρισμό και τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛΛ Β. Κεγκέρογλου, ο κ. Γκιόλας σημείωσε ότι είναι άλλο το να υπάρχει αυστηρή αντιμετώπιση των εξεταζόμενων από μία επιτροπή που έχει ρόλο εισαγγελικής αρχής και άλλο το «να ψάχνεις τα οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία του καθενός που δεν προσφέρουν τίποτα στη διερεύνηση της αλήθειας … να αναμειγνύεσαι στα κουτσομπολίστικα με ερωτήσεις καφενείου. Δεν προσδίδει κύρος ούτε σε αυτόν που ρωτά ούτε στην ίδια την επιτροπή. θα πρέπει να παρεμβαίνει ο πρόεδρος, όχι κάνοντας ερωτήσεις από έδρας, όπως γίνεται ως τώρα»

 

«Μάλλον πρέπει να σκευωρήσουν για να δημιουργήσουν σκευωρία», σχολίασε χαρακτηριστικά για το αντικείμενο της προκαταρκτικής ο κ. Γκιόλας και τόνισε ότι παρότι ακολουθεί μακρύς κατάλογος μαρτύρων που ενεργοποιεί κατά βούληση η πλειοψηφία της επιτροπής, «πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο μας σύντομα, όσο τραβάει βγαίνουν πράγματα που προσβάλλουν και την πολιτική … εμείς αναδεικνύουμε κυρίως το σκάνδαλο της Novartis που δεν μπορούσε να αρνηθεί κανένας, δεν μπορεί να κρυφτεί όσο κι αν από το προεδρείο τίθενται όροι να περιορίσουμε τις ερωτήσεις αυτές, ή πού βρέθηκαν κάποια έγγραφα, την ώρα που είναι γνωστό ότι το FBI και οι υπηρεσίες δίωξης των ΗΠΑ έχουν στείλει κατεβατά… το πώς αμείβονταν οι γιατροί, πώς χαριστικά έκαναν τα ταξιδάκια τους σε ΗΠΑ, Ιαπωνία “και δεν συμμαζεύεται”, πώς “λαδώνονταν” διαφημιστικές για να περάσει το “μαύρο χρήμα”. Ακούγονται όλα αυτά, όσο κι αν δεν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι…».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια