Αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας στους πρόσφυγες του Πορτοχελίου

 

Αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας μετέβη την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στην περιοχή κοντά στο Πορτοχέλι Αργολίδας, στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν 505 πρόσφυγες.

 

Στόχος της επίσκεψης στο εν λόγω ξενοδοχείο ήταν να διερευνήσουν την ύπαρξη τυχόν υγειονομικών ζητημάτων που απασχολούν το συγκεκριμένο πληθυσμό, τα οποία μπορεί να επηρεάζουν και την ευρύτερη περιοχή.

 

Παράλληλα έλαβαν γνώση για 55 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, κυρίως Αφγανοί, οι οποίοι διαμένουν σε ξενοδοχείο στο Λυγουριό.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας πρότεινε στους υπεύθυνους του ΔΟΜ, που έχουν υπό την εποπτεία τους τον ανωτέρω πληθυσμό, τακτικό έλεγχο για τις εγκυμονούσες στη Ν.Μ. Άργους και Ν.Μ. Ναυπλίου και μεταφορά προς μεγαλύτερες Νοσηλευτικές Μονάδες (Δευτεροβάθμια – Τριτοβάθμια Νοσοκομεία Αττικής), κάποιων ατόμων που χρήζουν εξειδικευμένων εξετάσεων και αντιμετώπισης.

 

Επιπλέον, ενημέρωσε αναλυτικά το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, για περαιτέρω ενέργειες που αφορούν σε θέματα εμβολιασμού και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια