Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ναυπλίου ενημερώνει για το Βιβλίο Αναφοράς για το κάπνισμα

 

Ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ναυπλίας – Ερμιονίδας με δελτίο τύπου ενημερώνει ότι η τήρηση Βιβλίου Αναφοράς για το κάπνισμα απαιτείται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στις αμιγείς επιχειρήσεις υπηρεσιών διαδικτύου.

 

Υπενθυμίζεται, ότι Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) είναι, σύμφωνα με το άρθρο 80 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006), τα καταστήματα εκείνα, στα οποία γίνεται παρασκευή ή/και διάθεση σε πελάτες (καθισμένους, όρθιους, περαστικούς), η διανομή φαγητών ή γλυκισμάτων ή οποιουδήποτε άλλου παρασκευάσματος τροφίμων ή ποτών ή αποθήκευση ή συντήρηση ή εμπορία κάθε είδους τροφίμων ή ποτών, καθώς και τα καταστήματα προσφοράς υπηρεσιών, εξαιτίας των οποίων μπορεί να προκληθεί βλάβη στη δημόσια υγεία (λ.χ. κομμωτήρια).

 

1. Να έχει αριθμημένες 200 σελίδες.
2. Να έχει οριζόντια διαγράμμιση.
3. Να έχει σκληρό εξώφυλλο.
4. Να έχει μέγεθος Α4.
5. Στην πρώτη και στην τελευταία σελίδα θα πρέπει να μπει η σφραγίδα της επιχείρησης.

 

Όλα τα ανωτέρω στο Βιβλίο Αναφοράς που διατίθενται από σχετικά βιβλιοπωλεία, μαζί με:

 

1. την άδεια λειτουργίας του καταστήματος,
2. φωτοτυπία της ταυτότητας του υπευθύνου
3. μία μηδενική απόδειξη του καταστήματος,
θα προσκομίζονται στην Υπηρεσία, που εξέδωσε την άδεια λειτουργίας του καταστήματος (Δήμος, Κοινότητα, ΕΟΤ, Λιμενικό Ταμείο κλπ.), ώστε να θεωρήσει το βιβλίο.

 

Το Βιβλίο Αναφοράς για το “κάπνισμα” θα πρέπει να βρίσκεται πάντα εντός του καταστήματος.

 

Υ.Γ. Η ανάρτηση γίνεται μετά από αίτημα συναδέλφων. Ο Σύλλογος Λογιστών σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ότι αυτό άπτεται των αρμοδιοτήτων του που αφορούν αποκλειστικά την λογιστική παρακολούθηση των πελατών μας

 

Το παρόν δελτίο τύπου αφορά καθαρά πληροφοριακή ενημέρωση των ενδιαφερόμενων και δεν αποτελεί αντικείμενο φορολογικού ή λογιστικού ενδιαφέροντος και γίνεται στο πλαίσιο της επικουρικής βοήθειας ορθής λειτουργίας των υπόχρεων επιχειρήσεων. Κατά συνέπεια, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να απευθυνθούν με δικιά τους ευθύνη στα αρμόδια όργανα για πληρέστερη ενημέρωση και ορθή τήρηση του συγκεκριμένου Βιβλίου Αναφοράς.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια