Συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Ναυπλίου για τις 5 απολύσεις στη «Σελόντα» – Προαναγγέλθηκαν και άλλες

 

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας μαζί με άλλα σωματεία της περιοχής που θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Ναύπλιο, με αίτημα να παρθούν πίσω οι πέντε απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία της επιχείρησης «ΣΕΛΟΝΤΑ».

 

Η κινητοποίηση έγινε στα πλαίσια της προγραμματισμένης τριμερούς συνάντησης, στην οποία πήραν μέρος οι απολυμένοι εργαζόμενοι. Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκεται και εργαζόμενος, εκλεγμένος στη διοίκηση του Συνδικάτου.

 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να συζητήσουν για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά, αλλά ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης νέες απολύσεις! Συγκεκριμένα, στο όνομα της εξαγοράς και συγχώνευσης των επιχειρήσεων «ΝΗΡΕΑΣ» και «ΣΕΛΟΝΤΑ», που καθιστά το νέο επιχειρηματικό σχήμα μεγαθήριο σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, προανήγγειλαν απολύσεις και κλείσιμο τμημάτων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΕΕ.

 

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι απαίτησαν τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων στα επιχειρηματικά σχήματα που θα προκύψουν από τις αναδιαρθρώσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες. Ταυτόχρονα κατέστησαν σαφές πως οι πέντε απολύσεις, παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να θολώσει τις αιτίες τους, έγιναν λόγω της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων. Έτσι, οι τέσσερις εργαζόμενοι απολύθηκαν αφού διεκδίκησαν μια σειρά μέτρα για την προστασία τους και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ενώ στη συνέχεια απολύθηκε και ο εκλεγμένος συνδικαλιστής που αντέδρασε και ζήτησε την επαναπρόσληψή τους.

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας:

 

«Αμέσως μετά και ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για τις εξελίξεις, έγινε ξεκάθαρο και από την Ομοσπονδία αλλά και από το Συνδικάτο, ότι η μάχη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις συνεχίζεται και εντείνεται μπροστά στα σχέδια της εταιρείας να πετάξει κι άλλους εργαζόμενους στην ανεργία.

 

Απέναντι στις τρομοκρατικές απολύσεις, αλλά και στα επενδυτικά σχέδια, η υλοποίηση των οποίων συνοδεύεται από νέα επίθεση στους εργαζόμενους, το Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Αργολίδας μαζί με την Ομοσπονδία μας, καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να παλέψουν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας καθώς και για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Υδατοκαλλιεργειών, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα».

 

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου καταλήγει: «Να πάρει πίσω η “ΣΕΛΟΝΤΑ” τις απολύσεις. Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!».

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια