Προβολή ντοκιμαντέρ από την ΚΟΒ Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας του ΚΚΕ

 

Η ΚΟΒ Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας του ΚΚΕ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ της Θεοδοσίας Γραμματικού «Non Omnis Moriar»ια το οποίο αναφέρεται στον εννιάμηνο ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών το 2011. Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 24 Νοέμβρη (6.30 μμ) στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας (Ηφαίστου 5, Άργος).

 

Όπως αναφέρει η ΚΟΒ Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας του ΚΚΕ:

 

Ήταν 31 Οκτώβρη του 2011, πριν από οχτώ χρόνια που ξεκίνησε, ξετυλίχθηκε και οργανώθηκε ένας σκληρός πολύμηνος ηρωικός αγώνας από τους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου με βασικό σύνθημα: «Αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ». Ένας περήφανος 9μηνος αγώνας που συγκλόνισε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Γιατί οι απεργοί χαλυβουργοί απέδειξαν ότι δεν ξέρουν να δένουν μόνο το ατσάλι, αλλά και ότι με ταξικό πείσμα, πίστη και αφοσίωση μπόρεσαν να «δέσουν» έναν αγώνα που πήγε ένα βήμα πιο μπροστά συνολικά τους αγώνες της τάξης τους.

 

Οι χαλυβουργοί έδωσαν στην εργατική τάξη ένα υπόδειγμα θάρρους και περηφάνιας. Συγκρούστηκαν με τις θεωρίες του συμβιβασμού, της μοιρολατρίας, της αναποτελεσματικότητας, με τους μηχανισμούς του κράτους και της εργοδοσίας, με την κυβέρνηση. Η πείρα του αγώνα τους είναι σημαντική, βοηθάει να γίνουν περισσότερα βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στην ισχυροποίηση των συνδικάτων, στην αλλαγή των συσχετισμών.

 

Η ΚΟΒ Τροφίμων-Ποτών Αργολίδας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους της περιοχής στην προβολή του ντοκιμαντέρ της Θεοδοσίας Γραμματικού για τον εννιάμηνο ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, «Non Omnis Moriar».

 

Το λατινικό «Non omnis moriar» από τις «Ωδές» του Οράτιου σημαίνει «Δεν θα πεθάνω ολόκληρος» και αναφέρεται στα όσα αφήνουν πίσω τους οι πράξεις ενός ανθρώπου, η ηχώ των οποίων αντανακλά στο πέρασμα του χρόνου.

 

ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΠΕΙΡΑ ΤΗΣ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Διδασκόμαστε από τους αγώνες της εργατικής τάξης, από την ιστορία, από την ίδια την πορεία της ταξικής πάλης. Συνεχίζουμε αγωνιστικά στον ίδιο δρόμο για την ανασύνταξη του εργατικού -λαϊκού κινήματος, για την κοινωνική συμμαχία, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια