Ανυφί: Η ομιλία της διαιτολόγου Χρ. Καραχοτζίτη για την παχυσαρκία (βίντεο)

 

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου έγινε στο Αγγελοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου ομιλία-συζήτηση με θέμα:
• Την Παιδική Παχυσαρκία & την διατροφή στην παιδική ηλικία
• Την παχυσαρκία στην ενήλικο ζωή και τις επιπτώσεις

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανυφίου «Ο Μάη Νικόλας» με ομιλήτρια την Χριστίνα Δ. Καραχοτζίτη, διαιτολόγο – διατροφολόγο (MSc).

 

Στην ομιλία παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σοφία Σταθοπούλου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανυφίου Μαρία Λιολίτσα αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ και των δύο συλλόγων αντίστοιχα.

 

Η κα Καραχοτζίτη τόνισε τον επιπολασμό της Κεντρικής Παιδικής Παχυσαρκίας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως το 1 στα 10 παιδιά είναι παχύσαρκο και τα 3 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα και παρουσίασε πώς πρέπει να είναι μια ισορροπημένη παιδική διατροφή προκειμένου να εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος.

 

 

Στη συνέχεια της ομιλίας μίλησε για την συννοσηρότητα της Παχυσαρκίας στην ενήλικο ζωή και πως η Μεσογειακή Διατροφή μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στα παρακάτω νοσήματα:

 

 

Τέλος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου τόνισε ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει τέτοιες εποικοδομητικές δράσεις με στόχο την ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μας.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια