Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2020

Δήλωση Γκιόλα για την αναστολή λειτουργίας του πανεπιστημιακού τμήματος στο Άργος

 

Την πικρία και την οργή του εκφράζει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας για την αιφνιδιαστική και άστοχη, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση της υπουργού Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας 37 νεοϊδρυθέντων πανεπιστημιακών τμημάτων (μεταξύ αυτών και στο Άργος).

 

“Το μεγάλο στοίχημα θα ξανακερδηθεί, με την συστράτευση όλων των πολιτών και φορέων της Αργολίδας που από κοινού θα διεκδικήσουμε και μπορούμε να πετύχουμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της έναρξης λειτουργίας Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Άργος” τονίζει ο Γιάννης Γκιόλας.

 

Η δήλωση Γκιόλα

 

Με κοινή σημερινή δήλωση διαμαρτυρίας στα ΜΜΕ,όλοι εμείς οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκφράσαμε την έντονη αντίθεση μας στην την απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως, για την αναστολή της λειτουργίας 37 συνολικά Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε ολόκληρη την χώρα μεταξύ των οποίων και τριών νεοϊδρυθέντων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Προσωπικά αισθάνομαι πικρία και οργή για την αιφνιδιαστική και άστοχη απόφαση της Υπουργού Παιδείας.

 

Πρωτίστως διότι αντιστρατεύεται και αναιρεί την εκπεφρασμένη εδώ και δεκαετίες, ομόθυμη παραδοχή και απαίτηση των φορέων και πολιτών του Άργους και όλου του Νομού για την λειτουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στην πόλη.

 

Δευτερευόντως διότι η κα Υπουργός δεν τόλμησε να εισηγηθεί στη Βουλή την κατάργηση των 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων, για να αποφύγει την αυστηρή κριτική και τις αντιδράσεις Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης.

 

Επιπροσθέτως, διότι ανακριβώς ανέφερε ως αιτιολογία, το δήθεν γεγονός ότι δεν εξέφρασαν άποψη οι Διοικήσεις και τα θεσμικά όργανα των Πανεπιστημίων. Αυτό είναι μεγάλη ανακρίβεια διότι οι σχετικές αποφάσεις του τότε Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, εξ αρχής περιελάμβαναν την θετική εισήγηση των οικείων Πρυτανικών Αρχών.

 

Στην περίπτωση δε της ίδρυσης του Πανεπιστημιακού Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος, η έκφραση της σύμφωνης γνώμης της Πρυτανικής Αρχής είχε εξασφαλιστεί πριν την κατάθεση της Βουλευτικής Τροπολογία που υποβλήθηκε από εμένα.

 

Επί της ουσίας, η απόφαση της Υπουργού Παιδείας, ασφαλώς δεν προάγει ούτε υπηρετεί την Δημόσια Παιδεία και την παροχή αυτής δωρεάν στον Ελληνικό λαό.

 

Όμως είμαι και αισιόδοξος διότι καμία απόφαση δεν καταργεί την εκφρασμένη άποψη και θέληση των τοπικών κοινωνιών.

 

Η απόφαση της ίδρυσης ήταν μια κατάκτηση του Άργους, τόσο για την ιστορία, το κύρος και την πάνδημη θέληση των πολιτών, ώστε να συμπεριληφθεί και το Άργος επιτέλους, στον κατάλογο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου συμπεριλαμβάνονται σχεδόν οι περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

 

Το μεγάλο στοίχημα θα ξανακερδηθεί, με την συστράτευση όλων των πολιτών και φορέων της Αργολίδας που από κοινού θα διεκδικήσουμε και μπορούμε να πετύχουμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της έναρξης λειτουργίας Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Άργος.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.