ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για την “αναστολή” δημιουργίας ΑΕΙ στο Άργος: Περιμένουμε τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων…

 

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην “αναστολή” της προγραμματισμένης δημιουργίας 37 Ανωτάτων Σχολών, μεταξύ αυτών και του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος.

 

Τονίζει πως πρόκειται για μια “νεοφιλελεύθερη “θατσερικού” τύπου επίθεση που αποβλέπει στη συρρίκνωση της Δημάσιας Παιδείας” και περιμένει να δει τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων (αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, εργατικών κέντρων, επιμελητηρίων κλπ).

 

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ:

 

Η πρόσφατη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την “αναστολή” της προγραμματισμένης δημιουργίας 37 Ανωτάτων Σχολών (κυρίως στην περιφέρεια) συνιστά μια δυσμενή εξέλιξη για τις εκπαιδευτικές προοπτικές της νεολαίας μας.

 

Δύσκολα όμως θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κάποιος “έκπληξη”.

 

Η ηγεσία του Υπουργείου επιστρατεύει μερικές πρόχειρες δικαιολογίες γι’αυτή την απόφαση, όμως είναι γνωστό οτι οι συγκεκριμένες προτάσεις ήταν αποτέλεσμα διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, βασίστηκαν σε θέσεις πανεπιστημιακών σχολών (που είχαν άλλωστε και την ευθύνη για την έναρξη της λειτουργίας τους) και υπηρετούσαν ένα σχέδιο ανάπτυξης της εκπαιδευτικής υποδομής της χώρας.

 

Αυτό που γίνεται φανερό είναι το ξεδίπλωμα πλέον μιας νεοφιλελεύθερης “θατσερικού” τύπου επίθεσης που αποβλέπει στη συρρίκνωση της Δημάσιας Παιδείας, που η εμπειρία έχει δείξει παντού τις ζοφερές της συνέπειες στις ζωές των νέων.

 

Η υπόθεση αφορά και τη περιοχή μας, καθώς συμπεριλαμβάνονται σ’αυτή 3 περιφερειακές σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας που είχε προγραμματιστεί στο Άργος.

 

Έχει λοιπόν σημασία να δούμε τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, εργατικών κέντρων, επιμελητηρίων κλπ.

 

Αν θυμόμαστε καλά δεν είχαν προβάλλει κανενός είδους ένσταση όταν διατυπώθηκαν οι προτάσεις.
Τώρα, τι έχουν να πούν;

 

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.