Ενημέρωση από την ΤΟΜΥ Άργους σε μαθητές του Γυμνασίου Λυγουριού για θέματα διατροφής

 

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, η 1η ΤΟΜΥ Άργους, πραγματοποίησε δράση πρόληψης και αγωγής υγείας στους μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Λυγουριού. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο «Επιμελητήριο Αργολίδας.

 

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Εμείς τα παιδιά τρεφόμαστε υγιεινά» και στόχος της ήταν να ενημερώσει τους μαθητές για τη διατροφική συμπεριφορά των εφήβων αλλά και τους παράγοντες τους οποίους την επηρεάζουν.

 

Η διατροφή και η φυσική δραστηριότητα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες της σωματικής ανάπτυξης και υγείας του εφήβου. Οι στάσεις και οι συμπεριφορές σχετικά με τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα διαμορφώνονται από την παιδική ηλικία και εγκαθίστανται κυρίως την περίοδο της εφηβείας. Η ποιότητα της διατροφής, η παχυσαρκία και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας στους εφήβους περιλαμβάνονται σήμερα μεταξύ των σημαντικότερων ζητημάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία διεθνώς.

 

Η δράση περιελάμβανε εμπλουτισμένες εισηγήσεις σχετικά με την υγιεινή διατροφήκαθώς και συμβουλές υγιεινής διατροφής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα (EUFIC).

 

Ακολούθησε συζήτηση τόσο με τους μαθητές όσο και με τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την υιοθέτηση καλών πρακτικών διατροφής, με σκοπό την προαγωγή της υγείας και την αποφυγή ασθένειας και νόσου. Μέσα από τις απαντήσεις τους αναδείχθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις ως προς την ηλικία και το φύλο, κυρίως στην κατανάλωση πρωινού, φρούτων και λαχανικών, στην αντίληψη για το σωματικό βάρος τους.

 

Τη δράση πρόληψης και αγωγής υγείας παρείχε στους μαθητές η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γ. Μπόζνου, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Ο. Σωτηροπούλου και την Επισκέπτρια Υγείας κ. Β. Στεφανοπούλου.

 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά το διευθυντή του Γυμνασίου Λυγουριού κ. Μακρή όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Επίσης, ευχαριστεί ιδιαιτέρως τη διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δανοπούλου, καθώς και τους υπαλλήλους για την συμβολή τους στη διεξαγωγή της δράσης.