Εικόνες από την τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια στο Πορτοχέλι – Τι ζητά η Κέλλη Φωστίνη

 

Με παρέμβασή της προς τη Δημοτική Αρχή της Ερμιονίδας, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κέλλη Φωστίνη – Πουλή ζητά την άμεση αποκατάσταση των χύδην απορριμμάτων σε σημεία του Πορτοχελίου και της ευρύτερης περιοχής.

 

Όπως αναφέρει η κα Φωστίνη:

 

Ως Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας, με μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι ενώ βαδίζουμε στον 3ο μήνα της θητείας της Νέας Δημοτικής Αρχής, σε πολλά σημεία του Δήμου και κυρίως στην περιοχή του Πορτοχελίου, τα απορρίμματα που βρίσκονται εκτός κάδων, δεν έχουν μαζευτεί όλο αυτό το διάστημα.

 

Τέτοιες εικόνες δεν έχουν υπάρξει ποτέ κατά το παρελθόν, την περίοδο του χειμώνα. Ο Δήμος διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό εργατικού προσωπικού, χειριστές, οδηγούς, όταν τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, έχουν φύγει οι παραθεριστές και έχει μειωθεί κατά 70% ο πληθυσμός στην περιοχή μας.

 

Εδώ γεννιέται το ερώτημα τι θα γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτήν την κατάσταση εξέθεσα και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24 Σεπτεμβρίου 2019 όταν ζητήσατε την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο. Κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης έσπευσαν άστοχα να κατηγορήσουν ότι, μη ψηφίζοντας την απευθείας ανάθεση, θέλουμε να μείνουν τα σκουπίδια κάτω.

 

Σας ξαναλέω λοιπόν και δημόσια ότι βρισκόμαστε σε χειμερινή περίοδο και μπορεί ο Δήμος να λύσει το πρόβλημα με ίδια μέσα, όπως γινόταν και τις προηγούμενες χρονιές κατά την χειμερινή περίοδο. Με σωστό προγραμματισμό χωρίς να επιβαρυνθούν ο προϋπολογισμός και οι Δημότες μας.

 

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν μετά από δύο μήνες αδιαφορίας για την περιοχή του Πορτοχελίου και την ευρύτερη περιοχή, να δείξετε το απαιτούμενο ενδιαφέρον, να στείλετε άμεσα το προσωπικό καθαριότητας και τα μέσα του Δήμου ώστε να καθαριστούν όλα τα σημεία. Επίσης να διαθέσετε το αγροτικό αυτοκίνητο, που είχε η Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου, με το απαιτούμενο προσωπικό σε καθημερινή βάση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Πορτοχελίου όπως γινόταν κατά το παρελθόν.

 

Θεωρώ ότι τα σκουπίδια δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης γι΄ αυτό πρέπει να είσαστε πιο προσεκτικοί όταν προβαίνετε σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και να μην ρίχνετε τις ευθύνες που σας αναλογούν σε άλλους, προκειμένου να καλύψετε την αδυναμία σας για την σωστή αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια