Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας

 

To Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του κλάδου, στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου την Κυριακή 10 Νοέμβρη και ώρα 7 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας (Άργος), με θέματα:

 

• Εξελίξεις στις ιχθυοκαλλιέργειες, τρομοκρατικές απολύσεις (εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Συνδικάτου μας) και σχεδιασμός της παρέμβασης μας

 

• Ενημέρωση για το πολυνομοσχέδιο, καθορισμός επόμενων βημάτων μας μπροστά στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ στα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

 

• Πρωτοβουλίες μπροστά στη λειτουργία των εποχιακών συσκευαστηρίων στην περιοχή μας.

 

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας:

 

Συνάδελφοι, το όργιο της αυθαιρεσίας των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς είναι άνευ προηγουμένου. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν αποθρασυνθεί από τα δεκάδες προνόμια που έχουν συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ με αποτέλεσμα, πότε με το μαστίγιο, πότε με το καρότο, να προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως αυτοί μας επιβάλλουν.

 

Πολλές φορές συναντήσαμε στους χώρους δουλειάς την επιθετικότητα των εργοδοτών που προσπαθούν να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα. Μας θέλουν φτηνότερους, υποταγμένους στα κέρδη τους. Μας θέλουν ανοργάνωτους, για να μη διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.

 

Όλοι, στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης της δικής τους κερδοφορίας, πατούν στις πλάτες μας, μας ξεζουμίζουν για να θησαυρίζουν.

 

 

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ
ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!

 

Στο Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών παλεύουμε καθημερινά σε δεκάδες χώρους δουλειάς ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην απληρωσιά, στην ανασφάλεια, στις απολύσεις.

 Για να υποχρεώσουμε τους εργοδότες παντού στον κλάδο να υπογράψουν ΣΣΕ, με αυξήσεις.

 

 Για να υπογραφεί Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ελάχιστο μισθό τα 751, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

 

 Για να καταργηθούν τα χαράτσια και να μειωθούν οι φόροι.

 

 Για να ανακουφιστούν οι άνεργοι.

 

 Για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί και αντεργατικοί νόμοι.

 

 Να σταματήσει το αίσχος της εργολαβικής εργασίας.