Μια συγκινητική στιγμή στο Ναύπλιο: Δότρια μυελού των οστών γνώρισε τον λήπτη

 

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο κατά τη διάρκεια του 13oυ Παλαμήδειου Πρωταθλήματος Πολεμικών Τεχνών. Ήταν η στιγμή που η Λένα γνώρισε το Νίκο. Η δότρια μυελού των οστών γνώρισε τον λήπτη μοσχεύματος…

 

Η Λένα είχε έρθει στο Ναύπλιο το 2015 επειδή ο γιός της συμμετείχε στο Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών. Εκεί γνώρισε και το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αργολίδας «Δεσμοί Αίματος» που όπως κάθε χρόνο συμμετέχει και προβάλλει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Έτσι λοιπόν η Λένα μετά την ενημέρωσή των «Δεσμών Αίματος», αποφάσισε να δώσει δείγμα – έτσι απλά δίνοντας δείγμα σάλιου σε μπατονέτα. Αφού πέρασε ο καιρός, μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνό της και ενημερώθηκε από το “Χάρισε Ζωή” ότι βρέθηκε πάσχοντας με απόλυτη συμβατότητα. Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να χαρίσει ζωή προσφέροντας δωρεάν μυελό των οστών.

 

 

Κάπως έτσι η Λένα βρέθηκε το περασμένο Σάββατο πάλι στο Ναύπλιο για να γνωρίσει πλέον από κοντά τον Νίκο από την Ελαφόνησο Λακωνίας, τον λήπτη του μοσχεύματος.

 

Η Λένα χάρισε ζωή στο Νίκο με μία απλή κίνηση ανθρωπιάς.

 

Όπως αναφέρουν οι «Δεσμοί Αίματος»:

 

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού, την διοργάνωση του Παλαμήδειου Πρωταθλήματος Πολεμικών Τεχνών, το ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” και όλους όσους υποστηρίζουν τον εθελοντισμό έμπρακτα!
Μπορείς και εσύ να γίνεις ο ήρωας για έναν συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη!”