Περί της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος (του Γιάννη Λυκοσκούφη)

 

Γράφει ο Γιάννης Λυκοσκούφης,

δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης

στο Δήμο Άργους – Μυκηνών

 

 

Με το Ν.4610/2019 ιδρύθηκε Πανεπιστημιακό Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος. Ένα χρόνιο λοιπόν αίτημα της τοπικής κοινωνίας εκπληρώθηκε και πολλοί φορείς του Δήμου μας χαιρέτησαν το συγκεκριμένο γεγονός. Παρόλα αυτά, μέχρι τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της 21ης Οκτωβρίου 2019, για αυτό το σημαντικό γεγονός, δεν υπήρχε καμιά τοποθέτηση του κ. Δημάρχου.

 

 

Προσωπικά, ως μέλος του Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση της 21ης Οκτωβρίου ρώτησα τον κ.Δήμαρχο να μας ενημερώσει: «Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Άργος από το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος;».

 

 

Στην απάντηση του ο κ.Δήμαρχος χαιρέτησε την Ίδρυση (από την προηγούμενη κυβέρνηση) του συγκεκριμένου Τμήματος και ενημέρωσε το Σώμα ότι εντός του Νοεμβρίου θα έχει συνάντηση με την κυρία Υπουργό Παιδείας για να τεθεί σε λειτουργία το Πανεπιστημιακό Τμήμα. Επιπλέον, δήλωσε ότι στην συνάντηση με την κυρία Υπουργό θα καλέσει και τους τρεις βουλευτές του Νομού μας. Επίσης, ανέφερε ότι στην συνάντηση θα προσέλθει με προτάσεις με διάφορα κτίρια του Δήμου τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση του Τμήματος, μεταξύ αυτών και το ημιτελές ακίνητο στην κοινότητα Κουτσοποδίου.

 

 

Με την απάντηση του λοιπόν ο κ.Δήμαρχος επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό για διασφάλιση της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Δήμο μας από το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος.

 

 

Δύο ημέρες αργότερα η συνάδελφος Δημοτική Σύμβουλος κ. Δημάκη, αρθρογράφησε υπέρ της στέγασης του Τμήματος στην κοινότητα Κουτσοποδίου, για να ξεσπάσει αντιδικία με τον κ.Δήμαρχο για την πατρότητα της ιδέας.

 

 

Καταρχάς, χαίρομαι που μια παρέμβαση μου στο Δ.Σ. στάθηκε αφορμή για την έναρξη μιας συζήτησης που αφορά τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Δήμο μας. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι ο διάλογος για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν μπορεί να εντάσσεται σε στρατηγικές προσωπικής προβολής και να πραγματοποιείται με προσωπικές αντιπαραθέσεις.

 

 

Θεωρώ επιβεβλημένο να προηγηθεί ο διάλογος στο ΔΣ (ή σε άλλη τοπική εκδήλωση) για επιλογή του κατάλληλου κτιρίου για την στέγαση του Πανεπιστημιακού Τμήματος πριν τη συνάντηση του κ. Δημάρχου και των κ.κ. Βουλευτών με την κυρία Υπουργό. Ακόμα και μια καλή πρόταση μπορεί να γίνει καλύτερη μέσω της ανταλλαγής επιχειρημάτων στα πλαίσια ενός ειλικρινούς διαλόγου.

 

 

Οι προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει ο Δήμος μας θα πρέπει διασαφηνίζουν αν θα πρόκειται για προσωρινή ή μόνιμη εγκατάσταση, αν θα αποβλέπουν σε μελλοντική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στο Δήμο μας ή όχι κτλ.

 

 

Κατά την προσωπική μου άποψη, σημαντικότερο της εγκατάστασης του Πανεπιστημίου είναι η στέγαση της Φοιτητικής Εστίας και της Φοιτητικής Λέσχης. Επειδή λοιπόν, οι προσδοκίες από τη λειτουργία του Πανεπιστημίου είναι μεγάλες, και αφορούν τόσο την όσμωση του Τμήματος της Αγροτικής Οικονομίας με τις τοπικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων για βελτίωση αγροτικού εισοδήματος όσο και το οικονομικό αποτύπωμα από τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, απαιτείται άμεση έναρξη του διαλόγου και γρήγορη λήψη και εκτέλεση των αναγκαίων αποφάσεων.

 

 

Χωρίς να διεκδικώ το «αλάθητο» δηλώνω ότι θα συμμετέχω στον απαιτούμενο διάλογο για τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Δήμο μας, καταθέτοντας τις όποιες ιδέες μου ή εμπειρίες μου, με στόχο ο Δήμος μας να κερδίσει τα μέγιστα από τη λειτουργία αυτή.

 

 

Γιάννης Λυκοσκούφης

Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Άργους-Μυκηνών

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια