Κόντρα της δημοτικής αρχής Άργους με τη Σοφία Δημάκη για το Πανεπιστήμιο στο Κουτσοπόδι

 

Το θέμα της εγκατάστασης πανεπιστημιακού τμήματος στο Δήμο Άργους – Μυκηνών δημιούργησε κόντρα ανάμεσα σττο Δήμο (τη δημοτική αρχή Καμπόσου) και τη δημοτική σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Σοφία Δημάκη.

 

Πρόσφατα η κα Δημάκη αναφέρθηκε στην ανάγκη το πανεπιστημιακό τμήμα να δημιουργηθεί στο Κουτσοπόδι. Είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένο χώρο σε αυτό, ωστόσο σήμερα Παρασκευή ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι η δημ. σύμβουλος “έκλεψε” την ιδέα που ανακοίνωσε ο Δ. Καμπόσος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: “Η Σοφία Δημάκη επικροτεί την πρόταση του δημάρχου Καμπόσου για την στέγαση του Πανεπιστημίου στο Κουτσοπόδι και την εμφανίζει ως δικής της!” αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Από την πλευρά της, η Σοφία Δημάκη αναφέρει πως η πρόταση Καμπόσου είναι μια αοριστολογία και δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση της δημοτικής αρχής. Η ίδια μίλησε για συγκεκριμένο κτήριο. “Αντί για ευχές, κάντε προτάσεις” επισημαίνει…

 

 

Το δελτίο τύπου του Δήμου Άργους – Μυκηνών

 

Η Σοφία Δημάκη επικροτεί την πρόταση του Δημάρχου Καμπόσου για την στέγαση του Πανεπιστημίου στο Κουτσοπόδι και την εμφανίζει ως δικής της!

 

Την πρόταση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου παρουσίασε ως δική της η Σοφία Δημάκη δημοτική σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με την στέγαση του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Κουτσοπόδι.

 

Η κυρία Δημάκη η οποία ήταν παρούσα κατά την συνεδρίαση του ΔΣ την Δευτέρα 21/10 παρακολούθησε όπως και όλο το Σώμα την τοποθέτηση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών σχετικά με την πρόταση για στέγαση της σχολής στο Κουτσοπόδι.

 

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του είπε: Μακάρι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να φέρει κι άλλες σχολές έχουμε χώρους και μάλιστα ένα μεγάλο ακίνητο που ετοιμάζουμε τώρα να ολοκληρώσουμε στο Κουτσοπόδι το οποίο είναι δωρεά και έχει προχωρήσει. Είναι 1500τ.μ χώρος και αν χρειαστεί έχουμε κι άλλους χώρους για να στεγάσουμε Πανεπιστημιακές σχολές.

 

Δυο μέρες μετά η κ. Δημάκη με μια μακροσκελή ανακοίνωση παρουσίασε ως δική της την πρόταση του Δημάρχου για στέγαση της σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Κουτσοπόδι.

 

Αναρωτιέται κανείς αν η κ. Δημάκη ήταν όντως «παρούσα» στο Δ.Σ της Δευτέρας ή αν επικροτεί με την ανακοίνωση της τις ενέργειες του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου για την στέγαση του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Κουτσοπόδι. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε πως παρουσιάζει ξένες απόψεις για δικές της καθώς θα ήταν εξαιρετικά μειωτικό για έναν νέο άνθρωπο και δη δημοτικό σύμβουλο. Δυστυχώς για αυτήν το απόσπασμα από την τοποθέτηση του Δημάρχου στο ΔΣ της Δευτέρας 21/10 αποδεικνύει το αληθές.

 

 

Η απάντηση της Σοφίας Δημάκη

 

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ… ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

 

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, εκτίθεται άλλη μια φορά με το προχειρογραμμένο δελτίο τύπου που εξέδωσε εκτάκτως, σήμερα, ημέρα Παρασκευή, 25-10-2019.

 

Μετά την αστεία επικεφαλίδα (που είναι αυταπόδεικτη η ανεπάρκεια του συντάκτη και η άγνοιά του γύρω από την αγγλική γλώσσα), ακολουθεί η κριτική στη σκέψη / πρόταση που “τόλμησα” να κάνω, ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος της εν λόγω Δημοτικής Ενότητας, στην οποία εκθέτω τους λόγους που πρέπει να στεγαστεί το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας σε συγκεκριμένο ακίνητο εντός οικισμού Κουτσοποδίου.

 

Ο συντάκτης του κειμένου προσπαθεί να με κατηγορήσει ανεπιτυχώς ότι οικειοποιήθηκα πρόταση του Δημάρχου και παραθέτει ως επιχείρημα, μια γενική κι αόριστη αναφορά του κ. Καμπόσου, όπου αναφέρει επί λέξει: “Μακάρι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να φέρει κι άλλες σχολές έχουμε χώρους και μάλιστα ένα μεγάλο ακίνητο που ετοιμάζουμε τώρα να ολοκληρώσουμε στο Κουτσοπόδι, το οποίο είναι δωρεά και έχει προχωρήσει. Είναι 1500τ.μ χώρος και αν χρειαστεί έχουμε κι άλλους χώρους για να στεγάσουμε Πανεπιστημιακές σχολές.”

 

Η παραπάνω αναφορά, έτσι όπως διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Οκτώβριου 2019, δεν είναι ολοκληρωμένη πρόταση της δημοτικής αρχής (ειδικά για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όπως η εγκατάσταση μιας σχολής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο μας), αλλά πρόκειται περί μιας ακόμα αοριστολογίας, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει στα Δ.Σ.. Αναρωτιέμαι, αν απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε απλός πολίτης να εκθέτει την ολοκληρωμένη θέση του για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, πόσο μάλλον δε όταν διαμένει στη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα και την εκπροσωπεί.

 

Όλη αυτή λοιπόν η μάχη εντυπώσεων δε γίνεται για κανέναν άλλο λόγο, πέρα από τις γνωστές λαϊκίστικες μεθόδους αποπροσανατολισμού και ψηφοθηρίας που ακολουθεί εδώ και χρόνια η δημοτική αρχή, από τη στιγμή που θα μπορούσε να κουβεντιάσει και να ενσωματώσει προτάσεις της αντιπολίτευσης , αντί συνεχώς να τις μέμφεται, να τις λοιδορεί ή πολλές φορές, να τις οικειοποιείται.

 

Συνεχίζεται, λοιπόν, η χρόνια αυτή τακτική τη στιγμή που στο Βόρειο Τμήμα του δήμου μας, και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Κουτσοποδίου, εδώ και 9 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα.

 

Στόχος μου παραμένει η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου που θα δώσει πνοή στην περιοχή του Κουτσοποδίου (αλλά και του ευρύτερου Δήμου) και όχι κινήσεις τακτικισμού και μικροπολιτικής, γι’ αυτό και δεν θα επανέλθω πάλι σε αυτού του είδους αντιπαραθέσεις, αλλά θα συνεχίσω να τοποθετούμαι εμπεριστατωμένα ώστε να γίνει το έργο αυτό πραγματικότητα.

 

Υ.Γ. 1 Άλλος είναι γνωστός στο πανελλήνιο για τα HOAXES που δυστυχώς, διασύρουν την πόλη μας σε όλη την Επικράτεια.

 

Υ.Γ. 2 Έχω πολύ καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες που με απεικονίζουν στο δημοτικό συμβούλιο, οπότε την επόμενη φορά να μου λέτε να σας στέλνω.

 

Σοφία Δημάκη
Πολιτικός Μηχανικός, MSc
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Άργους Μυκηνών

 

 

5 σχόλια

 1. Κατθ κινειτε στη Νεα Κιο αποψε στο δημοτικο συμβουλιο τοπικος συμβουλος της συμπολιτευσης αναρωτηθηκε πως ο κεντρικος δημος ειναι.μακρια απο τα γεγονοτα στη νεα κιο ,γιατι αραγε ;;; Ψυθιριζετε παντως η ανεξαρτητοποιηση της ιστορικης Κομωπολης … Λετε ;;;ς

 2. ΚΥΡΙΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗ,ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΧΩΡΟ;ΟΙ ΡΟΜΑ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ(.ΜΙΛΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ,ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ
  ΘΙΞΩ)

  • ΦΙΛΕ ΑΡΓΕΙΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ,ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΥΑ ΕΙΞΕΡΕς ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩς ΕΧΕΤΕ Κ ΕΣΕΙς ΠΟΛΛΟΥς ΓΕΙΤΟΝΟΥς ΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΤΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑι, ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΕ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΟ.ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΤΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕς Κ ΑΣΧΟΛΕΙΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΤΗς ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ….

 3. ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ, ΣΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΓΕ, ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ ΑΡΓΟΥς ΜΥΚΗΝΩΝΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΚΟΤΡΩΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ Κ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΠΥ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ,!!!!!!!!!!

 4. ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΙ Μ Ο Ν Ο ΓΡΑΠΤΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ.

  ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΜΕ ΤΑ

  ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΑΣ,ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΑΣ

  ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια