Ερώτηση Γκιόλα για τη λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος στο Άργος

 

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ γιάννης Γκιόλας, “άμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη ρύθμισης των προαπαιτουμένων για τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος με την εξεύρεση ή κατασκευή της κτιριακής υποδομής, καθώς και τη στελέχωσή του με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό”.

 

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής, εξέφρασε την αναγκαιότητα αντίστοιχων ενεργειών υποστήριξης κι ανάδειξης του θέματος από όλους τους φορείς της περιοχής και ειδικά της πόλης του Άργους, για τη στήριξη του καθολικού αιτήματος που πρέπει να εκφραστεί προς το Υπουργείο Παιδείας με ψηφίσματα, υπομνήματα, ανοιχτές συζητήσεις ενημέρωσης και υποστήριξης του αιτήματος και παρεμβάσεις.

 

Ο κ. Γκιόλας θύμισε ότι ο στόχος της ίδρυσης του Πανεπιστημιακού Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος υπήρξε πάνδημο αίτημα πολλών δεκαετιών. Το μεγάλο βήμα, εντέλει, έγινε, ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος Γαβρόγλου με αρ. 4610/2019 «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις»
Τώρα οφείλουμε όλοι να στρατευτούμε για την ολοκλήρωση του κοινού μας στόχου.

 

 

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, στις 24 Οκτωβρίου, κατέθεσε την κάτωθι ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Άργος, η οποία προβλέφθηκε με το ν. 4610/2019 «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις»:

 

Με τον υπ’ αριθ. 4610/2019 (Α’70) ψηφισθέντα νόμο που επιγράφεται «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» και στην περ. ιστ’ της παρ. 1 του άρθρου 46 αυτού, περιλήφθηκε διάταξη προβλέπουσα την ίδρυση Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα το Άργος, εντασσόμενο στη Σχολή Διοίκησης.

 

Για το Πανεπιστημιακό αυτό Τμήμα, καθώς και για δύο ακόμη, προβλέφθηκε, με την παρ. 3 του ως άνω άρθρου, ότι η έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας των Τμημάτων αυτών καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου που εκδίδεται ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021.

 

Η απόφαση αυτή εκδίδεται έως τις 30 Απριλίου του προηγούμενου έτους από το έτος έναρξης της ακαδημαϊκής λειτουργίας. Η προθεσμία δε, του προηγουμένου εδαφίου είναι αποκλειστική.

 

Επειδή είναι απολύτως αναγκαία η όσο το δυνατόν ταχυτέρα έναρξη λειτουργίας του εν λόγω Πανεπιστημιακού Τμήματος, τυγχάνει, όμως, απαραίτητη η κάλυψη των προαπαιτούμενων, δηλαδή των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, συνεπώς, πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες υπό την άμεση εποπτεία και το συντονισμό των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να συντελεσθούν εγκαίρως οι ως άνω προβλεπόμενοι όροι και προϋποθέσεις, αναγκαίες για την έναρξη και λειτουργία του Τμήματος αυτού.

 

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται η κ. Υπουργός:

 

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για να καλυφθούν εγκαίρως οι απαραίτητες προϋποθέσεις και να συντελεσθεί η έγκαιρη έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Άργος.

 

 

 

 

1 σχόλιο

  1. ΠΑΝΤΩς ΚΤΙΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ, ΠΡΩΗ ΚΕΓΕ, 2000 ΤΜ ΜΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ,ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΟΙΤΩΝΕΣ ,ΑΙΘΟΥΣΕς ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΗ 20 ΣΤΡ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. ΤΙ ΠςΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ…

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια