Δαμούλος κατά Βασιλόπουλου και καναλιού: Ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του θεσμού του Επιμελητηρίου

 

Για ενορχηστρωμένη επίθεση, τους τελευταίους μήνες, κατά του θεσμού του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κάνει λόγο ο πρόεδρός του Φώτης Δαμούλος.

 

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Δαμούλος, η επίθεση προέρχεται τόσο από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θοδωρή Βασιλόπουλο όσο και από περιφερειακό κανάλι το οποίο διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις εναντίον του.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρει ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης σε πρόσφατη συνέντευξή του άφησε υπόνοια σχετικά με τη διαφάνεια και εντιμότητα στο Επιμελητήριο…

 

Ο Θ. Βασιλόπουλος είπε ότι δεν δόθηκαν ηχογραφημένα πρακτικά τα οποία ζητήθηκαν για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και πως αυτά σβήστηκαν. Ο Φ. Δαμούλος απαντά ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για ηχογραφημένα πρακτικά και ποτέ κάποιος δεν έχει ζητήσει να του έχουν δοθεί. Η ηχογράφηση είναι ανεπίσημη, επικουρική, για να διευκολύνεται ο γραμματέας ή η διευθύντρια οι οποίοι κρατούν σημειώσεις. Κάθε φορά, στην επόμενη συνεδρίαση παρουσιάζονται για επικύρωση τα πρακτικά (τα οποία είναι συνοπτικά). «Πότε λήφθηκε απόφαση για υποχρεωτική ηχογράφηση πρακτικών; Να πει ο κ. Βασιλόπουλος τι είναι αυτό που σβήσαμε. Τον προκαλούμε δημόσια να αναφερθεί σε αυτό το θέμα», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

 

Ένα δεύτερο θέμα για το οποίο υπάρχει αντεκδίκηση είναι η λύση και εκκαθάριση της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής. Από τον Ιούνιο υπάρχει ομόφωνη απόφαση για την κίνηση αυτή, ωστόσο λόγω των εκλογών, όπως και σε πολλά άλλα Επιμελητήρια, το θέμα έχει καθυστερήσει και βρίσκεται στη διαδικασία της έκδοσης σε ΦΕΚ από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η παράταξη της αντιπολίτευσης ψήφισε και αυτή για τη δημιουργία νέας Αναπτυξιακής Εταιρείας όμως λίγο αργότερα, τον Ιούλιο, άλλαξε στάση. Με πρόφαση ότι δεν έχει ολοκληρωθεί λύση και εκκαθάριση για την προηγούμενη, ζήτησε αναβολή του θέματος. Όμως το Δ.Σ. με ψήφους 11-5 (5 ήταν οι παρόντες σύμβουλοι της αντιπολίτευσης), αποφάσισε να προχωρήσει η διαδικασία. «Προχωρήσαμε τις διαδικασίες γιατί έτσι λέει ο νόμος. Ξεκάθαρα και φανερά στο Δ.Σ. Οι ισχυρισμοί τους είναι γελοίοι και η διαδικασία απολύτως νόμιμη» αναφέρει ο Φώτης Δαμούλος.

 

Όσο για τις αντιρρήσεις του Θ. Βασιλόπουλου για τις 50.000 ευρώ που μπαίνουν στο κεφάλαιο της νέας Αναπτυξιακής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τον ρωτά: «Υπάρχει καμιά εταιρεία χωρίς κεφάλαιο και χωρίς προσωπικό;».

 

Ένα άλλο θέμα είναι το ότι με την παρουσία του Θ. Βασιλόπουλου στο περιφερειακό κανάλι, οι άνθρωποι του ΜΜΕ ανέφεραν, εντελώς ψευδώς, πως «κρυφά ο πρόεδρος πούλησε τις μετοχές της Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής σε άλλη Αναπτυξιακή Εταιρεία (!)». Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν μπήκε στον κόπο να τους διορθώσει και να πει ότι ο πρόεδρος δεν πούλησε τις μετοχές. «Ο κ. Βασιλόπουλος, με τη σιωπή και ανοχή του επιτρέπει να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις για τις κινήσεις του προέδρου» λέει ο κ. Δαμούλος.

 

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας τον περασμένο Ιούλιο, ενώπιον της νέας περιφερειακής αρχής: Ενώ είχε καθυστερήσει να παραβρεθεί, αντ’ αυτού ανέλαβε να κάνει εισήγηση ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Αυτή η θεσμική εκτροπή  (όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Δαμούλος) είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και στο επόμενο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου…

 

Περιμένοντας τις απαντήσεις από τον Θοδωρή Βασιλόπουλο για τα θέματα που έθιξε, ο Φώτης Δαμούλος αναφέρει: «Δεν θα επιτρέψω να παίξει κανείς με το κύρος του Επιμελητηρίου και τη διαφάνεια και εντιμότητα που το χαρακτηρίζουν. Όλοι ξέρουν ποιοι είμαστε».

 

Γ. Νικ.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια