Ερώτηση Γκιόλα για την αναβάθμιση της λιμενικής αρχής στην Ερμιονίδα

 

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, υπέβαλε την Τρίτη 16-10 ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, για την ανάγκη αναβάθμισης του Λιμενικού Σώματος και των υπηρεσιακών του μονάδων στο Δήμο Ερμιονίδας.

 

Σχετικές αναφορές και αιτήματα έχουν υποβληθεί αρμοδίως από τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο καθώς και από το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας.

 

Με αυτά, αναφέρουν ότι η τουριστική ανάπτυξη βαίνει συνεχώς αυξανόμενη στην περιοχή που διαθέτει μεγάλο μήκος ακτογραμμής.

 

Επίσης, ότι η ροή τουριστών και παραθεριστών δημιουργεί επιπρόσθετες και δυσχερείς ενέργειες διαχείρισης από το υπάρχον προσωπικό των υπηρετούντων λιμενικών οργάνων.

 

Υπάρχει μεγάλη και διαρκής κυκλοφορία σκαφών παντός είδους, όπως υδροπτέρυγα, ταχύπλοα, ιστιοπλοϊκά, και, βεβαίως, και ακτοπλοϊκά πλοία εσωτερικών γραμμών. Υποστηρίζεται, από τους ανωτέρω τοπικούς φορείς, κάτι που ενστερνίζεται και η τοπική κοινωνία, ότι είναι απαραίτητη η ανάγκη αναβάθμισης του ενός εκ των δύο Λιμενικών Τμημάτων ( Ερμιόνης και Πορτοχελίου) και η επανασύσταση του Λιμενικού Τμήματος της Κοιλάδας που επίσης φέρει και ένα μεγάλο αριθμό αλιευτικών σκαφών.

 

Η ερώτηση, επομένως, απευθυνόμενη στον αρμόδιο Υπουργό, επισημαίνει τις αναγκαιότητες αναβάθμισης και επαρκούς στελέχωσης της Λιμενικής Υπηρεσίας στο Δήμο Ερμιονίδας και ζητεί να πληροφορηθεί, αν είναι στις προθέσεις του να καλυφθούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο.