Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2020

Ανακοίνωση της παράταξης «Πρώτα η Κίος» για την παραβατικότητα στην περιοχή

 

Με ανακοίνωση, οι τοπικοί σύμβουλοι Νέας Κίου από την παράταξη «Πρώτα η Κίος» Κώστας Χρυσικός και Τρύφωνας Σπανός, αναφέρονται στην παραβατική συμπεριφορά Ρομά στην κωμόπολη ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων. Επίσης, αναφέρονται σε λάθος χειρισμούς από την τοπική και τη δημοτική αρχή.

 

 

Η ανακοίνωση

 

Τα τελευταία γεγονότα (κλοπές, ξυλοδαρμοί πολιτών, παρενοχλήσεις, ληστείες σε βάρος κατοίκων της Νέας Κίου) και οι ενέργειες των αρχών Ασφαλείας αποδεικνύουν ότι υπάρχει υλικό και γνώση για τον εντοπισμό και σύλληψη των κακοποιών που δρουν στην περιοχή μας.

 

Η εφαρμογή ενός ειδικού σχεδίου συνεχούς και αυστηρής επιτήρησης των ατόμων αυτών αλλά και των χώρων (καταυλισμών κυρίως) που έχουν σαν βάση, αλλά και η αυξημένη αστυνόμευση της περιοχής μας θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα μέτρα αποτροπής, καταστολής και εδραίωσης μιας αίσθησης ασφάλειας στους κατοίκους της πόλης που υφίστανται τα αποτελέσματα της παραβατικής και παράνομης δράσης όλων όσων γράφουν το νόμο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και αλωνίζουν στην περιοχή.

 

Παράλληλα είναι ανάγκη ο γενικότερος σχεδιασμός για την άμβλυνση αυτών των φαινομένων, κάτι που φεύγει από τη αρμοδιότητα των αστυνομικών αρχών και είναι ευθύνη των άλλων δομών της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης.

 

Βασικό στοιχείο στην προσπάθεια είναι η συμμετοχή της κοινωνίας. Των ανθρώπων που υφίστανται όλη την πίεση.

 

Εδώ αναδεικνύεται ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου. Δυστυχώς η Δημοτική αρχή και βασικά ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών έχει επιλέξει τον δικό του μονήρη δρόμο και τρόπο.

 

Απαξιώνει τη λειτουργία του Τοπικού συμβουλίου της Κίου και τη δυνατότητα του να εκφέρει άποψη για θέματα που αφορούν την κοινωνία, απαξιώνει τους εκλεγμένους από την Κίο τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους, πραγματοποιώντας «συναντήσεις εργασίας» για το θέμα της παραβατικότητας επιλέγοντας τους ομοτράπεζους του και αποκλείοντας την αντιπολίτευση.

 

Έχει κατά καιρούς πει και έχει δεσμευτεί ενώπιον των πολιτών της Νέας Κίου για πολλά.

 

Και για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και του περιορισμού της έκνομης δράσης ομάδων που δυστυχώς λυμαίνονται και την περιοχή μας ιδιαίτερα έντονα οδηγώντας τους πολίτες στην απόγνωση, την αγανάκτηση και την αναζήτηση ίσως και τρόπων αυτοπροστασίας.

 

Λόγια κενά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και δηλώσεις για τα τηλεοπτικά κανάλια.

 

Ευθύνη βέβαια βαραίνει και την πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου που παρά την δέσμευσή μας, στη συνάντηση της 5ης Οκτώβρη, για ΑΜΕΣΗ σύγκληση του παρουσία των συμπολιτών μας και διατύπωση προτάσεων και θέσεων για το πρόβλημα και κοινοποίηση προς κάθε αρμόδιο, ΟΥΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ.

 

Φθάσαμε έτσι μετά και το τελευταίο βίαιο περιστατικό (ληστεία) κατά ηλικιωμένης συμπολίτισσάς μας, κάτοικοι της Νέας Κίου, αγανακτισμένοι να καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση και αναζήτηση λύσεων, κάτι που η Τοπική ή η Δημοτική αρχή όφειλε ήδη να έχει κάνει.

 

Ελπίζουμε σε μια συζήτηση όπως εδώ στην Κίο ξέρουμε να κάνουμε και η φωνή των συμπολιτών μας, όλων μας να ακουστεί από κάθε αρμόδια αρχή.

 

Η Κίος έχει διαχρονικά ταλαιπωρηθεί σε μεγάλο βαθμό. Απαιτεί δράσεις, όχι λόγια.

 

Υπάρχει η εμπειρία του παρελθόντος για το πού μπορεί να οδηγηθεί μια κοινωνία σε απόγνωση, και κανείς δεν εύχεται κάτι τέτοιο.

 

Για την Παράταξη «ΠΡΩΤΑ η ΚΙΟΣ», οι Σύμβουλοι 
Κωνσταντίνος Χρυσικός.
Τρύφωνας Σπανός

 

 

4 σχόλια

 1. Ο ΝΙΚΟς ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΨΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Κ ΤΟΠΙΚΗ ΑΡΧΗ ,ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΣΣΩΜΟΘ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗς ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ ΚΑΤΑ ΤΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑς ΚΑΙ ΤΗς ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΤΗς ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

  1

  0
 2. Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι διαμαρτυρονται οι κιωτες,56% τους εδωσαν, που το προβλημα ,αυτοι εχουν λυσει ολα τα θεματα της κιου,ολα στην κανονιικοτητα,προς τι οι διαμαρτυριες λοιπον ;; Σε λιγο θα εχτε και υδατοδρομιο !!!!!!!! Και θα πηγαινετε μυκονο σε 20 λεπτα…….φρονω πως κακο διαμαρτυρονται οι φιλοι μας κιωτες,

  5

  0
 3. Συγχαίρω δημόσια έναν βιοπαλαιστή, το Νίκο ο οποίος μόνος, και απο το πουθενά κατάφερε να συγκεντρώσει 500 άτομα και πλεον χωρίς μικροφωνική…στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑ ΚΙΟΥ..αυτο απο μονο του λέει πολλά, ντρέπομαι για τους πρώην και νυν προεστούς -συμβούλους της συμπολίτευσης, και παραγοντίσκους που περιφέρονταν απο μακρυά γύρωθεν της συγκέντρωσης………..ηταν για λύπηση όντως………….Νικόλα είμαστε μια γροθιά μαζί σου………………ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΉ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΣΧΌΛΙΟ,ΚΆΛΕΣΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥς 4 ΚΙΙΩΤΕς ΔΗΜΟΤΙΚΟΥς ΣΥΜΒΟΥΛΟΥς ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗς ΝΕΑ ΚΙΟΥ ΤΩΡΑ…………ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟς ΤΩΡΑ,,,,,,,,ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥς ΓΥΦΤΟΥς ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ……………….Η ΝΕ ΑΚΙΟΣ ΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΞΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟς ΤΩΡΑ………………οι 4 συμβουλοι είναι μια σημαντική δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο……………….

  2

  0
 4. Κυριοι μηπως ηρθε η ωρα να δουμε σοβαρα την αυτονομια της πολης νας και την ανεξαρτητοποιηση μας ως ανςξαρτητος Δημος η Κοινοτητα ;;;;;τι αλλο περιμενουμε απο τη καταστροφη που εφερε στο τοπο.μας το κακιστο για εμας νομοσχεδιο του Καλλικρατη !!!!!! Η Κιος με ολες τις υποδομες βρισκετε στην απαξιωση και στο τελμα με ελαχιστοτατης εμβελειας ηγετισκους,,ξεκινηστε λοιπον,εχουμε και ενα δημοψηφισμα με 99,85%που δεν δεχοταν την προσαρτηση μας στο Αργος,πρωταρχικος στοχος μια λαικη συνελευση των κατοικων και διαβημα 1.στο δημοτικο συμβουλιου του Δημου,2/διαβημα στην περιφερεια3.διαβημα στο υπες και στον Πρωθυπουργο,ΠΡΩΤΑ Η ΚΙΟΣ ΤΩΡΑ,ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ,ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.

  3

  0

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.