Ενημέρωση σε παιδιά από Άργος και Νέα Κίο για την ατομική υγιεινή

 

Την Τρίτη 24/9/2019 και την Δευτέρα 30/9/2019, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους, ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία και ΚΔΑΠ Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της με θέμα: «Ατομική Υγιεινή και Υγιεινή των Χεριών».

 

Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την ατομική τους υγιεινή και να μάθουν το σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών αλλάζοντας την στάση τους σχετικά με την ατομική υγιεινή και την αποφυγή έκθεσης και μετάδοσης των μικροβίων προς όφελος της ατομικής και δημόσιας υγείας.

 

Δόθηκαν οδηγίες σχετικά με το σωστό τρόπο πλυσίματος χεριών σύμφωνα με τονΠαγκόσμιου Οργανισμό Υγείας(ΠΟΥ) και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

 

Το ανωτέρω θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλουκαι την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου.

 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία κ. Κούλη και την διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Γιαλαμάκαθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Προφεσορες εσεις kαλο θα ειναι να πατε τα παιδια στο ορος σκουπιδοτοπο υψους 50 μετρων που αναδυει την διοξινη – καρκινο ,,να τους μιλησετε για τις ευθυνες της πολιτειας και τις δικες σας που το ανεχεστε και κανετε μοκο….ωστε τα παιδια να διδαχτουν τι σημαινει τριτοκοσμικη χωρα με κακης πιοτητας ζωης και πολιτες,χωρις κουλτουρα κ επιστημονικη γνωση….απλα βολεμα και κοτσαμπασισμος !!!!!!!!!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια