Έγιναν τα εγκαίνια για το επίτιμο ρωσικό Προξενείο στο Ναύπλιο

 

Παρουσία πλήθους κόσμου, Ελλήνων και Ρώσων, εγκαινιάστηκε το επίτιμο ρωσικό Προξενείο, στην πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο. 

 

Παρουσία Ελλήνων και Ρώσων αξιωματούχων καθώς και διπλωματών ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, εγκαινίασε το επίτιμο ρωσικό Προξενείο, χρίζοντας και επίσημα ως επίτιμο Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ναύπλιο, τον Κωνσταντίνο Δέδε.

 

Τα εγκαίνια έγιναν υπό την ευλογία του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου, παρουσία του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Οι περιοχές αρμοδιότητάς του θα είναι πέντε νομοί της Πελοποννήσου: Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας.

 

Όπως ορίζει το Προξενικό Καταστατικό της Ρωσίας, ο επίτιμος Πρόξενος έχει ως αρμοδιότητα την προστασία των δικαιωμάτων των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν μόνιμα στο έδαφος της προξενικής περιφέρειας.

 

Τις άμεσες προτεραιότητες του νέου επίτιμου Προξενείου, εξήγησε ο Κωνσταντίνος Δέδες, μιλώντας στην ιστοσελίδα Sputnik (sputniknews.gr):

 

«Η αρχή θα γίνει, με τη σύσφιξη των διμερών πολιτιστικών σχέσεων οι οποίες θα ανοίξουν τον δρόμο για ακόμα μεγαλύτερες εμπορικές σχέσεις, εμπορικές ανταλλαγές και προώθηση του διμερούς συμφέροντος».

 

«Θα συνεργαστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους τοπικούς φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις και εταιρείες, έτσι ώστε να κατορθώσουμε να φέρουμε τους δύο λαούς κοντά και τους δύο επιχειρηματικούς κόσμους σε συνεννόηση», τόνισε.

 

Και συμπλήρωσε:

«Θα οργανώσουμε ταξίδια ελληνικών αποστολών στη Ρωσία, κυρίως για Έλληνες που δεν γνωρίζουν αυτή τη χώρα και αντίστροφα για Ρώσους που θέλουν να γνωρίσουν την Ελλάδα είτε από πλευράς επιχειρηματικότητας, είτε από πλευράς τουρισμού».

 

Από τα σχέδια του νέου προξένου δεν θα μπορούσε να λείπει ο θρησκευτικός τουρισμός: «Οι δράσεις μας περιλαμβάνουν θρησκευτικό τουρισμό. Το μεγαλείο της θρησκευτικής μας κληρονομιάς, θέλει προώθηση, στον αδελφό λαό της Ρωσίας ο οποίος αναζητάει τέτοιους προορισμούς. Και φυσικά αναζητούν την ευλάβεια που εκπέμπουν οι ναοί, με τους ντόπιους».

 

Περισσότερα στο Sputnik (sputniknews.gr)

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια