Παρουσιάστηκε ο ταξιδιωτικός οδηγός αγροτουρισμού της Κατερίνας Γραμματικού

 

Έγινε το βράδυ του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου , στον πολιτιστικό χώρο «Ουρανοκατέβατο», στο Ναύπλιο η παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Γραμματικού «Ένας εναλλακτικός ταξιδιωτικός οδηγός οινοτουρισμού – αγροτοτουρισμού για την Πελοπόννησο».

 

Πρόκειται για μια έκδοση που αναφέρεται στη διαδρομή του Φειδιππίδη στους δρόμους του κρασιού με οδηγό τον Παυσανία.

 

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν το Κέντρο Ξένων Γλωσσών “Λόγος” (Άργους 12, Ναύπλιο).

 

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Χαρ. Τζιαμπάση, εκ μέρους του Διεθνούς Κέντρου Μελετών της Πομπηίας και της Μεσογείου.

 

Αποσπάσματα διάβασαβ φοιτήτριες του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την μουσική επένδυση της βραδιάς επιμελήθηκε με την κιθάρα του ο Κωνσταντίνος Κουμάκης.

 

Η βραδιά έκλεισε με γευσιγνωσία κρασιών από οινοποιία της περιοχής Άργους και Νεμέας.

 

Το βιβλίο μπορείτε να το αναζητήσετε στο βιβλιοπωλείο «Αποσπερίτης», στο Ναύπλιο.

 

 

 

Ο «εναλλακτικός ταξιδιωτικός οδηγός οινοτουριμού – αγροτοτουρισμού για την Πελοπόννησο» επιχειρεί να μας μεταφέρει στους τόπους του κρασιού στην Πελοπόννησο ακολουθώντας τα ίχνη των αρχαίων διαδρομών. Ο αναγνώστης θα γνωρίσει τους δρόμους του Διονύσου κυρίως στην διαδρομή Νεμέας και Μαντινείας, τα προϊόντα και τα εξαιρετικά κρασιά τους με μια διάθεση λευκού και ερυθρού. Ο οδηγός ακολουθεί τα βήματα του Φειδιππίδη και των σύγχρονων δρομέων του Σπάρταθλου πατώντας πάνω στους δρόμους που περπάτησε ο περιηγητής Παυσανίας, ώστε να γνωρίσει τους αρχαίους δρόμους της Πελοποννήσου και να ανακαλύψει την πλούσια μυθολογία, ιστορία και αρχαιολογία της γης του Πέλοπα.

 

O εναλλακτικός αυτός οδηγός είναι μια πρωτότυπη ματιά σε ένα ελκυστικό θέμα, που η συγγραφέας παρουσιάζει με αισθαντικότητα, αναδεικνύοντας τη μαγεία που εξακολουθεί και ασκεί η περιήγηση και η περιδιάβαση στα τα αρχαία μονοπάτια στον σύγχρονο αναγνώστη με την συνοδεία του κρασιού που πάντα μας λέει την αλήθεια. Άλλωστε για τους Ρωμαίους το κρασί λέει πάντα αλήθειες. In vino veritas…

 

 

Η Κατερίνα Γραμματικού ζει στο Ναύπλιο. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών τμήμα Οικονομικό της Νομικής και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο ΕΑΠ-Πατρών, Διοίκηση στον Τουρισμό. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αργολίδας. Από το 2007 ασχολείται συστηματικά με την συγγραφή. Έχει εκδώσει το e-book “Αυτόπτες μάρτυρες σε μια γευσιγνωσία» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα easy-writer.gr, το «η Εκπαίδευση ενηλίκων στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης»(2015-εκδ. Bookstars), την συλλογή διηγημάτων «ΡΟΜΠΕΝ» (2018) εκδ. Όστρια), Ενώ περιμένουμε στο προσεχές διάστημα το επόμενο βιβλίο της από της εκδόσεις Κομνηνός. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα για το σύγχρονο θέατρο.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια