Ερμιονίδα: Με παρέμβαση Σφυρή απετράπη εισήγηση Γεωργόπουλου που αποδυνάμωνε τις κοινότητες

 

Πρόταση να μην συμμετέχουν οι Δημοτικές Κοινίτητες στην ψήφιση του Κανονισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας εισηγήθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος. Ωστόσο, με παρέμβαση του πρώην δημάρχου Δημήτρη Σφυρή απετράπη η τακτική απομόνωσης των προέδρων από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

 

Όπως αναφέρει ο Δ. Σφυρής: “Σε συνέχεια της παράνομης τακτικής, μη δίνοντας τις αρμοδιότητες στον Πρόεδρο και τις Δημοτικές Κοινότητες, ένα μήνα από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Ιωάννης Γεωργόπουλος πρότεινε να ψηφιστεί ο αποκλεισμός των Δημοτικών Κοινοτήτων από το «Σ.Τ.Ο» Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία του”.

 

Η πρόταση του Δημήτρη Σφυρή στο ΔΣ βρήκε την ανταπόκριση από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και συμπεριλήφθησαν οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων.

 

Οπρώην δήμαρχος Ερμιονίδας αναφέρει:

 

«Εκτός από την αντιδημοκρατικότητα της πρότασης, είναι ουσιαστικό να συμμετέχουν οι Πρόεδροι, οι οποίοι συμμετείχαν μέχρι σήμερα. Δεν είναι δυνατόν σε μια πυρκαγιά ή οποιοδήποτε φυσική καταστροφή να μην συμμετέχουν στον συντονισμό οι Κοινότητες, όταν μάλιστα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την περιοχή τους και η εμπειρία έδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι βοήθησε καθοριστικά τους Πυροσβέστες, οι οποίοι δεν είναι από εδώ, να επιχειρήσουν άμεσα.

 

Θεωρώ ότι τέτοιου είδους ενέργειες αποδυναμώνουν την άμεση αποτελεσματικότητα σε περιόδους που θα κληθεί ο Δήμος να αντιμετωπίσει κινδύνους, όπως επιτυχώς έκανε τόσα χρόνια.

 

Η ουσία όμως είναι αλλού: Θέλει να αποδυναμώσει πλήρως τις δημοτικές κοινότητες αδιαφορώντας για οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

 

Απομονώνει ένα κύτταρο της Αυτοδιοίκησης, όταν μάλιστα εφαρμόζεται εκ του Νόμου η ανεξάρτητη εκλογή και η συμμετοχή στη διοίκηση των δημοτικών κοινοτήτων.

 

Η άρνηση εκχώρησης αρμοδιοτήτων στις κοινότητες αποτελεί αράβαση του Νόμου και αποβλέπει στην πλήρη αδρανοποίησή τους”.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια