Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ναυπλιώτη Γρηγόρη Σκλιάμη

 

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο το πρώτο μυθιστόρημα του Ναυπλιώτη Γρηγόρη Σκλιάμη “Το δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου” που κυκλοφόρησε από τις “Εκδόσεις Πηγή”.

 

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” και η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (Ε.Σ.Λ.Α.).

 

 

Για το μυθιστόρημα μίλησαν ο δημοσιογράφος, μουσικός παραγωγός, συγγραφέας και μεταφραστής Πητ Κωνσταντέας, η φιλόλογος και συγγραφέας Δήμητρα Ιωαννίδη, η επίσης φιλόλογος και συγγραφέας Θεοδώρα Πυττερού και ο ίδιος ο συγγραφέας.

 

Την παρουσίαση του μυθιστορήματος συντόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας και χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας Γιώργος Κόνδης.

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο απέδωσε η εκπαιδευτικός, ποιήτρια και καλλιτέχνις Νάντια Δανιήλ.

 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας ΙωάννηςΜαλτέζος, ο πρόεδρος του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου “Ο Παλαμήδης” και της ΕΣΛΑ, εκπρόσωποι της βιβλιοθήκης του “Φουγάρου”, πολλοί προσκεκλημένοι και φίλοι του βιβλίου.

 

 

 

Ο Γρηγόριος Σκλιάμης γεννήθηκε στο Ναύπλιο αλλά κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα και πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή βιβλίων εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε. Ασχολείται συστηματικά με τις καταδύσεις, από τις οποίες απέκτησε δύο πτυχία και εμπειρία ώστε να έχει τη δυνατότητα να περιγράψει με περισσότερες λεπτομέρειες τις εξερευνήσεις στα αρχαία ναυάγια, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική και τη μουσική. Το “Δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου” είναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας. Τα άλλα δύο βιβλία με κύριο θέμα τον Μεγάλο Αλέξανδρο που θα εκδοθούν αργότερα, θα έχουν τους τίτλους “Ο χαμένος πάπυρος του Μεγάλου Αλέξανδρου” και “Ο τάφος του Μεγάλου Αλέξανδρου”.

 

 

 

Το βιβλίο αναφέρεται σε μια διαδρομή μέσα στον χρόνο και στον χώρο… Από την Ατλαντίδα του 9560 π.Χ., την Βαβυλώνα και την Αίγυπτοέως την Νέα Υόρκη του σήμερα…

 

Στην όλη περιπέτεια, η μυθοπλασία είναι δεμένη με ιστορικά στοιχεία που κρατούν σε εγρήγορση τον αναγνώστη. Το “χαμένο” δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι εκείνο που, τελικά, χρήζει τον κάτοχό του ως άρχοντα του κόσμου…

 

 

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτόπουλου, σε ηλικία 78 ετών. Σε ανάρτηση του ο Σταμάτης Κραουνάκης…

38 λεπτά πριν

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ,…

2 ώρες πριν

Άργος: Επισκέψεις Μαλτέζου και δημοτικών συμβούλων ενόψει Πάσχα (εικόνες)

Άργος: Επισκέψεις Μαλτέζου δημοτικών συμβούλων Σειρά επισκέψεων είχε ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος συνοδευόμενος από…

2 ώρες πριν

Πασχαλιάτικα έθιμα στην Αργολίδα, πριν από δεκαετίες

Πασχαλιάτικα έθιμα στην Αργολίδα, πριν από δεκαετίες Επιμέλεια: Γιώργος Νικολόπουλος Το σούβλισμα του αρνιού, το…

3 ώρες πριν

Μύρωμα Αργολικής Πασχαλιάς (του Γ. Κόνδη)

Εικόνα: Αργολικός κάμπος – Λάρισα Άργους Μύρωμα Αργολικής Πασχαλιάς (του Γιώργου Κόνδη) Η Πασχαλιά είναι…

13 ώρες πριν

4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

4 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: H Γ΄Σύνοδος στο Τολέδο όπου εισάγεται στο Σύμβολο της…

14 ώρες πριν