Ποια θέματα ζήτησε να επιλυθούν ο δήμαρχος Άργους από τον γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού

 

Τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου (ο οποίος κατάγεται από την Αργολίδα).

 

Ο δήμαρχος αφού συνεχάρη τον κ. Διδασκάλου για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων τον ενημέρωσε για ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και αφορούν στον Πολιτισμό.

 

Πρωτεύον ζήτημα, η επίσπευση της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και πολλά χρόνια ζημιώνοντας την επισκεψιμότητα στην πόλη αλλά και τον ίδιο τον πολιτισμό.

 

Εν συνεχεία ο δήμαρχος έθεσε τα παρακάτω θέματα προς επίλυση:

 

Την επιβολή τιμήματος στα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων υπέρ του Δήμου.

 

Την επίσπευση των διαδικασιών της Στατικής ενίσχυσης και Αρχιτεκτονικής Αποκατάστασης του κτιρίου της πρώην Δημοτικής Αγοράς (πλ. Δημοκρατίας) της οποίας η χρηματοδότηση είναι ήδη εγκεκριμένη.

 

Τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου «Οδικός Άξονας Μυκηνών-Φιχτίων»

 

Τη μελέτη –συντήρηση και ανάδειξη της οικίας του Στρατηγού Τσώκρη

 

Τη δημιουργία Μεγάλου Θεάτρου στο Άργος

 

Την επανακατασκευή του βορείου τμήματος των Στρατώνων Καποδίστρια

 

Τη χρηματοδότηση για έργα των οποίων οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, όπως το Μοναστήρι Παναγίας Πορτοκαλούσας και ο Ναός Αγίου Κωνσταντίνου

 

Τέλος συζητήθηκε η προοπτική κατασκευής του τελεφερίκ στο Άργος και η υλοποίηση του Θεματικού Πάρκου Λέρνας – Πάρκο 12 άθλων του Ηρακλή

 

Ο κ. Διδασκάλου αφού εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Δήμαρχο για την σπουδαία αλλαγή της πόλης του Άργους και την επανεκλογή του, τον διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει αγαστή συνεργασία ώστε να επιλυθούν όλα τα ζητήματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο του Άργους και το κέντρο της πόλης.

 

 

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Γιά ανακύκλωση ούτε λόγος.Αφόύ εξαφάνισαν κα τούς μπλέ κάδους από τό Ναυπλιο καί κόβουν συνεχώς τά δένδρα θέλουν νά μιλάνε γιά πολιτισμό

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα σχόλια